.HTACCESS bestand bij Yourhosting aanmaken

Een .htaccess bestand aanmaken doe je als volgt:

• Stap 1: Maak met kladblok of notepad een bestand aan en sla dit op als ".htaccess" (let op de punt en let op de exacte schrijfwijze!). Doe dit niet in Word of andere programma's omdat deze de code onherstelbaar beschadigen.
  • Stap 2: De naam .htaccess is een extensie. Eigenlijk heeft het bestandje dus geen naam maar alleen de extensie "htaccess" (voorbeelden van extensies zijn ".jpg" ".txt" ".doc").
  • Stap 3: Controleer in je FTP programma of de bestandsnaam daadwerkelijk ".htaccess" is, en niet ".htaccess.txt" of " .htaccess.doc" .Wanneer de naam in je FTP programma er anders uitziet kun je door rechts te klikken op het bestandje de naam veranderen in ".htaccess". Wanneer het aanpassen van de bestandsnaam aan de "offline" zijde van je FTP programma niet lukt, probeer het dan aan de "online" zijde.
  • Stap 4: Het .htaccess bestand plaats je meestal in je root folder.