OneDrive of SharePoint bestanden lokaal synchroniseren bij Yourhosting

In OneDrive voor Bedrijven bewaar je je persoonlijke bestanden. In een SharePoint Online-site, Microsoft 365 Groep of Microsoft Team bewaar je gezamenlijke bestanden en kun je samenwerken. Hieronder lees je hoe je deze bestanden benadert en kunt synchroniseren met je computer.

Synchroniseren naar een Windows-computer

De bestanden uit OneDrive of SharePoint benader je online via het Office portal, via de Office-software of via Windows-verkenner.

Wil je de bestanden met Windows verkenner bekijken, dan synchroniseer je de bestanden met de OneDrive-synchronisatieapp. Gebruik je Windows 10, dan is dit programma standaard al geïnstalleerd. Als je een oudere versie van Windows gebruikt, dan download en installeer je de OneDrive-synchronisatieapp.

Als de software geïnstalleerd is, open je via de browser de omgeving waarin de bestanden staan die je wilt synchroniseren. Vervolgens klik je op ‘Synchroniseren’. De browser stuurt nu de OneDrive-synchronisatieapp aan. Volg de stappen in de app om de synchronisatie af te ronden.

Synchroniseren naar een Mac

De bestanden uit OneDrive of SharePoint benader je online via het Office portal, via de Office-software of via de Finder op je Mac.

Om de bestanden via de Finder te kunnen benaderen, synchroniseer je de bestanden met het programma OneDrive voor MAC. Dit programma kun je downloaden en installeren via de App Store of de Microsoft-website.

Nadat de software geïnstalleerd is, open je via de browser de omgeving waarin de bestanden staan die je wilt synchroniseren. Vervolgens klik je op ‘Synchroniseren’. De browser stuurt nu de OneDrive-synchronisatieapp aan. Volg de stappen in de app om de synchronisatie af te ronden.

Problemen met synchroniseren?

Meer informatie over het synchroniseren met de OneDrive-synchronisatieapp vind je op de supportpagina van Microsoft, zowel voor Windows als Mac.

Ervaar je synchronisatieproblemen, dan adviseren wij het Diagnose- en Herstelprogramma te gebruiken om het probleem op te lossen. Als hiermee het probleem niet wordt opgelost, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.