Domeinnaam koppelen aan Microsoft 365 bij Yourhosting

Een Microsoft 365 tenant (Microsoft-omgeving) wordt standaard geleverd met een domeinnaam die eindigt op .onmicrosoft.com. Deze domeinnaam kun je gebruiken voor het aanmaken van gebruikersaccounts/e-mailadressen, maar het is natuurlijk mooier om hiervoor je eigen domeinnaam te gebruiken.

Het toevoegen van domeinnamen bestaat uit twee delen; de verificatie en de livegang. Hieronder lees je hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

Deel 1: Verificatie

Eerst wil Microsoft controleren dat de domeinnaam die je wilt koppelen ook echt van jou is. Om dit te doen voegt je een TXT-record toe die door Microsoft is aangemaakt. Omdat je dit doet in de DNS-instellingen, heb je dus toegang nodig tot de DNS-instellingen van de domeinnaam en het Microsoft 365 Admin Center. Een handig stappenplan hiervoor vind je op de supportpagina van Microsoft. Bekijk hiervoor stap 1 tot en met 5 (kies bij stap 5 voor optie b).

Als je bij ons je domeinnaam hebt dan volg je de onderstaande stappen om een TXT-record toe te voegen:

1. Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
  2. Ga links naar het menu-item ‘DNS- en redirectbeheer’;
  3. Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Beheer’;
  4. Je ziet nu de ingestelde DNS-records. Voeg een nieuw TXT-record toe met daarin de waarde die Microsoft aangeeft;
  5. Klik op knop ‘DNS Opslaan’ om het nieuwe record op te slaan.

Nadat je het TXT-record hebt toegevoegd, klik je in het Microsoft 365 Admin Center op 'controleer'.

Wij raden je aan om eerst de verificatie te doen en daarna de gewenste gebruikers aan te maken. Wil je e-mail migreren, dan kun je dit ook het beste na de verificatie doen.

Deel 2: Livegang

Na het aanmaken van gebruikers (en eventueel het migreren van e-mail) kun je op een gewenst moment overstappen van je oude e-mailoplossing naar Exchange Online, de e-mailoplossing van Microsoft.

Na verificatie van het TXT-record word je doorgeleid naar een pagina ‘Uw online services instellen’. Maak een keuze:

Kiezen

Je kunt ervoor kiezen om de instellingen van de domeinnaam vanuit je hostingprovider of vanuit de Microsoft 365-omgeving te beheren.

We adviseren je de nameservers van de hostingpartij te gebruiken. Het veranderen van nameservers kan bijvoorbeeld invloed hebben op de bereikbaarheid van je website.

Eigen DNS-records

Nadat je gekozen hebt voor 'Ik beheer mijn eigen DNS-records.' en op ‘Volgende’ hebt geklikt, controleert Microsoft de huidige DNS-records. Vervolgens wordt er in het rood aangegeven welke records nog niet gevonden zijn. DNS-records die wel goed ingesteld zijn, worden groen afgevinkt.

DNS Aanpassen

1. Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
  2. Ga links naar het menu-item ‘DNS- en redirectbeheer’;
  3. Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Beheer’;
  4. Vul de DNS records in zoals aangegeven in het overzicht bij Microsoft 365
  5. Gefeliciteerd! Na maximaal 4 uur is deze wijziging actief en komen alle nieuwe e-mail binnen bij Microsoft. Je kunt nu met je e-mailapps verbinding maken met de nieuwe mailboxen.

Als alle DNS-instellingen juist zijn ingesteld geeft het beheercentrum aan dat je domein en de e-mailadressen zijn ingesteld. Klik op 'Voltooien'.

Microsoft 365 en je website

Verstuurt je website e-mails naar jouw e-mailadres of naar je klanten? Neem dan contact met ons op, zodat wij jouw specifieke situatie met je kunnen doorspreken. We helpen je graag mee om ervoor te zorgen dat deze e-mails aankomen en niet als spam worden aangemerkt.