Je contract bij Vevida opzeggen

Wij vinden het jammer dat je het contract bij ons wilt opzeggen. Maar als dat je wens is, kun je dat het snelst zelf in Mijn Account regelen. Ga naar je domein om te zien wanneer het contract automatisch wordt verlengd. Houd rekening met een opzegtermijn van één maand voor deze verlengdatum.  Als we je opzegging later ontvangen, gaat die pas één jaar later in. Let op: wij restitueren niet als je te laat bent.


Klik op de domeinnaam die je wilt opzeggen (Als je maar één abonnement hebt kan je deze stap overslaan), klik op Pakket en vervolgens op Domein of producten opzeggen. Klik in het volgende scherm op Zeg contract op. Let op: je kunt een hostingpakket niet opzeggen als daaraan nog domeinnamen gekoppeld zijn. We sturen altijd een bevestiging van de opzegging, met daarin de vervaldatum van je contract, naar het mailadres waar je mee inlogt. Als je de bevestiging niet hebt ontvangen, check dan eerst je spambox. Staat de bevestiging daar ook niet in, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.


Als je de website wilt verhuizen naar een andere provider dan moet je het contract ook opzeggen. In de e-mail met de bevestiging van je opzegging vindt je de verhuiscode die nodig is voor het verhuizen van je domeinnaam.


Per post

Wil je de opzegging liever per post doorgeven? Stuur een ondertekende brief naar:


Yourhosting Grote Voort 225 8041 BK Zwolle Nederland


Vermeld in de brief je domeinnaam en klantnummer. Soms vragen we je per e-mail de opzegging te bevestigen. Je krijgt een bevestiging per e-mail, met daarin de vervaldatum van je contract, op het mailadres waar je mee inlogt op Mijn Account.


Per e-mail

Stuur een ondertekende brief als bijlage toe via ons contactformulier. Vermeld in de brief en het onderwerp van de mail je domeinnaam en klantnummer. Soms vragen we je per e-mail de opzegging te bevestigen vanaf het mailadres waar je mee inlogt op Mijn Account. Je krijgt een bevestiging per e-mail, met daarin de vervaldatum van je contract, op het mailadres waar je mee inlogt op Mijn Account.


Hoe kan ik mijn opzegging ongedaan maken?

Het kan voor komen dat je jouw contract bij ons hebt opgezegd, maar na een paar dagen tot de conclusie komt dat dit een vergissing was. Je kunt de opzegging tot één dag voor de vervaldatum van het contract ongedaan maken. Dit kun je alleen door onze klantenservice laten doen.


Mocht je domein al vervallen zijn dan heb je nog tot één maand na de vervaldatum van je contract de tijd om het domein uit quarantaine te laten halen door ons. Hier zijn kosten aan verbonden.

Heb je vragen hierover? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Q
Quinten is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.