Domein toevoegen aan de Plesk-omgeving bij VIP internet

Domein toevoegen aan de Plesk-omgeving.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving.

Stap 1 : klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains, de alias dien je namelijk toe te voegen via het Websites & Domains overzicht:

Q-QMz086jOIbub9CXE4IJT5dQViEnCSNWA

Stap 2: klik op de knop Add Domain:

5MoQOVw8BciiN3A-L9DwNPsomo3pWC7KJA

Stap 3: vul in het nieuwe venster de gewenste domeinnaam. Doordat de domeinnaam gekoppeld wordt aan een zogenaamd hoofddomein staat er bij Location of the website’s files altijd een domeinnaam die reeds aanwezig is op de server. In ons voorbeeld kiezen we voor de domeinnaam viphandleidingen.com.

IB_KjfNA09qq9SCMlO9U2tfh06l9X5zZ4g

Onder preferred domain kies je het gewenste domein namelijk met zonder www. In ons voorbeeld kiezen we voor zonder www.

waRr7yiysBJSuaqFAeqvsvkvrPPhqbtFXg

Het is tevens mogelijk om direct het domein te beveiligen, dit doe je door een vinkje te plaatsen bij Secure the domain with Let’s Encrypt. Houd er echter rekening mee dat Let’s Encrypt enkel werkt indien het domein reeds in de DNS verwijst naar de hostingomgeving.

6148FFueziOhAorODvPm4D0PZYIKD1ho9g

Stap 4: nadat je alles hebt ingevuld klik dan op OK:

Stap 5: om het domein te laten werken dient het domein in de DNS te verwijzen naar de Plesk-server. Na het opslaan van het domein keer je terug in het Websites & Domains overzicht. In het hosting overzicht vind je het IP-adres waarnaar de domein alias dient te verwijzen:

eYmqcoq59CnGdLAmbn-PWm3tVELnHsBLZw

Stap 6: wijzig de DNS van het domein in klanten.vip.nl en laat de A-records verwijzen naar het IP-adres van de hosting-omgeving. In ons voorbeeld is dat 185.109.216.216.