DNS parking bij Alphamega

Hier leggen we je uit wat DNS parking is.


Domeinnaam parkeren?

Met een domeinnaam kun je een hele hoop doen. Je kunt die zelfs parkeren! :-) Hoe dat werkt, gaan we je hier even uitleggen.


Als iemand een domeinnaam heeft die niet gekoppeld is aan een website (hostingaccount), dan wordt dat domein 'geparkeerd'. Hostingbedrijven zoals wij verlenen deze service om domeinnamen voor jou te bewaren, totdat je er klaar voor bent om iets met de domeinnaam te gaan doen. Zoals bijvoorbeeld mailen of een website bouwen. Tot die tijd verwijst de domeinnaam naar een pagina van het hostingbedrijf met een korte uitleg of naar een eigen gewenste internet pagina.

Alphamega heeft als service de mogelijkheid om een losse domeinnaam te laten verwijzen naar een andere domeinnaam waar wel een website aan hangt, of bijvoorbeeld naar je Facebookpagina. Bij andere hostingbedrijven die stunten met lokkertjes (lage prijs voor het eerste jaar) moet je deze service veelal apart bijbetalen, maar bij ons zit dat bij de domeinnaam prijs inbegrepen.


Bij ons kun je ook op ieder moment upgraden naar een pakket dat bij je past. Zie ook https://www.yourhosting.nl/

Ook bieden we je in het Alphamega dashboard de mogelijkheid om zelf de DNS-instellingen van de domeinnaam te beheren. Meer daarover vind je hier.


Ook handig:

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.