Quick Start Guide: Microsoft 365 Basic bij Yourhosting


Korte en handige gids voor de ingebruikname van Microsoft 365 Business Basic.

Inhoudsopgave

Stap 1

Met Microsoft 365 Business Basic (eerder Office 365 Essentials genoemd) kun je online gebruik maken van de laatste versie van Office Online. Daarnaast heb je 1 TB opslagruimte met OneDrive en beheer je eenvoudig je e-mail met Exchange Online.

Om Office Online en Exchange Online te gebruiken, koppel je de licentie aan een gebruiker. Heb je een eigen domeinnaam? Deze kun je koppelen aan Office 365.

Log in via portal.office.com. Als je voor de eerste keer inlogt, zal je direct een nieuw wachtwoord moeten aanmaken. Dit wachtwoord moet minimaal acht tekens bevatten met minimaal één hoofdletter, één kleine letter en één cijfer.

Selecteer in het menu ‘Beheer’ en ga naar het beheercentrum van Office 365.

ISQj-N2YGhnp81JoamHrSexObh654SM4JA

Stap 2

Klik op 'Gebruikers' en selecteer ‘Actieve gebruikers’.

x6lGUAZ9JncWVyUmrT-X5x6s-x87ZU-_fQ

Stap 3

Selecteer hier de gebruiker waar je de licentie aan wil koppelen. Klik achter ‘Productlicenties’ op ‘Bewerken’.

mSJsdqGGfW4GL6NVs3vMs2yPNyJHgpF_SA

Stap 4

Indien nodig, selecteer de locatie.  Daaronder zie je de actieve licenties. Zet de gewenste licentie ‘Aan’ door het schuifje om te zetten.

7FiLNCGyTFA8mS1IlR4cM6VAnieC049mcg

Stap 5

Klik op ‘Opslaan’. De licentie is nu gekoppeld aan de gebruiker. Je kunt het beste opnieuw inloggen om de producten in gebruik te nemen. Om af te melden, klik rechtsboven in op je naam in de zwarte menubalk en selecteer ‘Afmelden’.

PGVuvfL43tkMmeY_Dq3qTGgfWLcMx698Kg

Stap 6

Log opnieuw in via portal.office.com. Je kunt nu aan de slag met onder andere Word, Excel en PowerPoint. Als je Office Online nog niet ziet, dan ligt dit waarschijnlijk aan je de cache van je webbrowser. Google maar even op ‘cache legen (naam van je webbrowser)’ of gebruik tijdelijk een andere browser.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.