Quick Start Guide: Microsoft 365-apps bij Yourhosting


Quick Start Guide: Microsoft 365-apps bij Yourhosting. Stappenplan om snel en goed de Microsoft 365 apps te installeren op je device.

Inhoudsopgave

Stap 1

Met Microsoft 365-apps (voorheen Office 365 Business) kun je online gebruik maken van de laatste versie van Office Online, maar ook voor vijf apparaten Office 2019 downloaden en installeren. Daarnaast heb je 1 TB opslagruimte met OneDrive.

Om Office Online te gebruiken, koppel je de licentie aan een gebruiker. Heb je een eigen domeinnaam? Deze kun je koppelen aan Microsoft 365.

Log in via portal.office.com. Als je voor de eerste keer inlogt, zal je direct een nieuw wachtwoord moeten aanmaken. Dit wachtwoord moet minimaal acht tekens bevatten met minimaal één hoofdletter, één kleine letter en één cijfer.

Selecteer in het menu ‘Beheer’ en ga naar het beheercentrum van Microsoft 365.

VYdb85bq21_J-hH2Rmex6nt3RAZ0Sx-IhQ

Stap 2

Klik op 'Gebruikers' en selecteer ‘Actieve gebruikers’.

e9TJD_p5vwpQRWS_HblYE6EJoVPCGZjjcQ

Stap 3

Selecteer hier de gebruiker waar je de licentie aan wilt koppelen. Klik achter ‘Productlicenties’ op ‘Bewerken’.

fS9FuBuBn2HkF5xze22zYXZfOJiqt8DGuw

Stap 4

Indien nodig, selecteer de locatie. Hieronder zie je de actieve licenties. Zet de gewenste licentie ‘Aan’ door het schuifje om te zetten.

lRW-QmKHnwUG6GrOnEZZGJM94pJDoe5YoA

Stap 5

Klik op ‘Opslaan’. De licentie is nu gekoppeld aan de gebruiker. Je kunt het beste opnieuw inloggen om de producten in gebruik te nemen.

Om af te melden, klik rechtsboven in op je naam in de zwarte menubalk en selecteer ‘Afmelden’.

_fzsgtqQU-Itrp_zOQ_3prsnMr-dDSPWWg

Stap 6

Log in via portal.office.com met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op dat deze gebruiker gekoppeld is aan je Microsoft 365-licentie. Klik rechts bovenin op de knop 'Office 2019 installeren'.

Een download start. Zodra de download klaar is kun je de installatie starten. Volg hiervoor de instructies die het pop-upscherm staan. Je ziet een installer van Office. Deze bereidt de installatie voor en zet vervolgens automatisch de laatste versie van Office op je pc.

4qqyCGk0effMsf6LPK4lUnfFijxf3IqF_A

Stap 7

Als de installatie klaar is, kun je direct aan de slag met Office 2019.

Met de Microsoft 365-apps-licentie (voorheen Office 365 Business) mag je Office 2019 op vijf verschillende apparaten installeren. Log hiervoor met je andere apparaat in via portal.office.com. Je kunt vervolgens ‘Office 2019 installeren’ selecteren. Zo wordt op dit apparaat Office 2019 automatisch geïnstalleerd.

Je kunt Office 2019 ook makkelijk op je telefoon of tablet gebruiken. Download via de Appstore, Playstore of Windows Store de Office-apps. Als je deze apps start, vraagt de app om in te loggen met een Microsoft-account. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord die je gekoppeld hebt aan je Microsoft 365-licentie.

lTUSRO3Sqvt8j61SCQBrQpg64To9fTq28g

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.