E-mail instellen: Thunderbird (handmatig) - MacOS bij Argeweb

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je je e-mail account in Mozilla Thunderbird voor MacOS instelt.

• Klik in het Thunderbird scherm onder Accounts op E-mail.
  • In het venster dat je nu te zien krijgt hoef je nog niets op te geven. Selecteer de optie Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken.
  • Je vult nu Uw Naam in waarvan je wilt dat geadresseerden deze zien als afzender.
  • Vul vervolgens je E-mailadres en het bijbehorende Wachtwoord in. Zorg ook dat de optie Wachtwoord onthouden is ingeschakeld om te voorkomen dat je  deze ook na het instellen steeds moet opgeven.
  • Klik vervolgens op Doorgaan om door te gaan.
  • Als je een melding krijgt dat de configuratie is gevonden door Argeweb, klik dan op Handmatige configuratie om een handmatige configuratie te forceren. Als je juist de melding krijgt dat de configuratie niet kon worden gevonden, dan wordt automatisch een scherm getoond waar je de configuratie handmatig op kunt geven.
  • Allereerst geef je rechts van Inkomend op of je gebruik wilt maken van IMAP of POP3, afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat.

Inkomend

• Serverhostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 993 (IMAP) of 995 (POP3)
  • SSL certificaat: SSL/TLS
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord

Uitgaand

• Serverhostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 587
  • SSL: STARTTLS
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord

Gebruikersnaam

• Inkomend: Uw mailaccount
  • Uitgaand: Uw mailaccount

Klik nu op Gereed om het configureren van je mailaccount af te ronden. Je mailaccount is nu volledig ingesteld!