Uitleg DNS en records bij Argeweb

Als je een domeinnaam hebt bij Argeweb kun je de DNS aanpassen. In dit artikel vertellen we je hier alles over.

Inhoudsopgave

DNS aanpassen

1. Log in op Mijn Argeweb;
  2. Ga naar Beheren en vervolgens naar Domeinnamen;
  3. Klik links onder Domein beheren op Redirect aanpassen.

Domein zonder pakket

Als je geen pakket aan je domeinnaam hebt gekoppeld ziet je DNS tool er zo uit. Klik op DNS en vervolgens op Kies wijze.

Domein met pakket

Als je een pakket aan je domeinnaam hebt gekoppeld heb je meteen de DNS in beeld.

Records voor je website

Je website verwijst via het A-record via een IP-adres naar de server. Dat ziet er zo uit:

Records voor je mail

Voor de inkomende mail heb records nodig in de DNS. Als je mail via ons hebt zien je records er zo uit:

Wijzigen record

Als je een record wil wijzigen kun je e gegevens aanpassen zoals bijvoorbeeld het IP-adres. Het vakje naast het record wordt dan aangevinkt. Als alles naar wens is klik je onderaan op Update.

Verwijderen record

Als je een record wilt verwijderen vink je het record aan en klik je onderaan op Delete.

Waarden van records

• Subdomein: Het subdomein is hetgeen wat voor de domeinnaam moet komen te staan. Het www van www.argewebdemo.nl is ook een subdomein.
  • Type: Het type van een record bepaald wat de functie is. Indien het type record bijvoorbeeld MX is, dan wil dit zeggen dat deze records de mailafhandeling regelt.
  • Prio: De prioriteit van een record zorgt ervoor dat er meerdere records ingesteld kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld meerdere MX-records instellen met verschillende prioriteiten. Het record met de hoogste prioriteit wordt als eerste gebruikt.
  • TTL: TTL betekend Time to Live. De TTL is het aantal seconden die het duurt voordat een DNS wijziging actief is.
  • Adres: Het adres geeft aan waar een bepaald record naar verwijst. Als bijvoorbeeld het record www verwijst naar IP-adres 123.456.178 dan wordt de domeinnaam doorverwezen naar dit IP-adres. Bij een CNAME record of MX-record is dit altijd een URL.