Wachtwoord van een MySQL-database wijzigen bij Vevida

Je kunt het wachtwoord van jouw MySQL-database wijzigen in ons klantenportaal Mijn Account. Klik in Mijn Account op de betreffende domeinnaam en selecteer vervolgens de optie Databases. Hier zie je een lijst van je databases staan. Zoek en selecteer je MySQL-database in de lijst en klik op de naam van de database.

Onder Wachtwoord zie je de optie Verander wachtwoord staan. Klik hierop en kies voor één van de twee opties. Maak zelf een wachtwoord aan of kies voor een automatisch aangemaakt wachtwoord. Om het nieuwe wachtwoord op te slaan klik je op de knop Bewaar. Het nieuwe wachtwoord is direct actief.

Afhankelijk van het CMS dat je gebruikt kan er een verwijzing naar de database actief zijn in de FTP omgeving van jouw website. Als dit zo is, dan is het belangrijk om het wachtwoord in het desbetreffende bestand ook te wijzigen. Er kunnen anders problemen ontstaan tussen de verbinding van de website en de database.

R
Robert is the author of this solution article.