Domeinhouders beheren in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het beheren van Domeinhouders in Mijn Yourhosting. Heb je nog een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.


Met de functie Domeinhouders kun je eenvoudig de Whois-informatie toepassen op meerdere domeinnamen.

Inhoudsopgave

Domeinhouders beheren

Om je domeinhouders te beheren ga je naar de Domeinnamen (1) pagina via de sidebar in je Mijn Yourhosting. Vanuit hier kun je naar Beheer domeinhouders (2) en zie je een overzicht van al je huidige domeinhouders.

Als je op de knop Beheren klikt achter de naam van de domeinhouder, dan kom je op een pagina met alle details van de betreffende domeinhouder. Hier zie je de contactgegevens en de gekoppelde domeinen. 

Domeinhouder aanmaken

Om een nieuwe domeinhouder aan te maken doorloop je dezelfde stappen als in de vorige alinea. Bij domeinhouders aangekomen kies je rechts voor de button Domeinhouder aanmaken (1).

Vul hier de contactgegevens in en klik op Bewaar. Als je nog geen andere domeinhouders hebt aangemaakt, wordt dit automatisch je standaard domeinhouder (2).

Domeinnamen koppelen

Bij de gegevens van een domeinhouder vindt je ook de huidige gekoppelde domeinnamen. Als je op Koppel domeinen klikt, zie je alle beschikbare domeinnamen van de betreffende houder.

PBtIVy7hFCXx25tfvyG8At4cfj5wt3XenA

Als je hier op Wijzigingen opslaan klikt krijg je een prompt om je keuze te bevestigen. Hierna worden alle domeinen gekoppeld aan de betreffende houder.

Als je de houder van een domeinnaam wilt wijzigen, ga je naar de gegevens van diegene en doorloopt daar dezelfde stappen. Het ontkoppeld dan automatisch de domeinnamen van de vorige houder.

Standaard houder

Op de overzichtspagina kun je aanpassen wie de standaard domeinhouder is. Deze wordt automatisch geselecteerd als je tijdens het bestelproces vergeet aan te klikken wie de domeinhouder mag worden. Het aanpassen van de standaardhouder veranderd niet welke domeinnamen op dat moment aan wie zijn gekoppeld.

Domein houder verwijderen

Als je een domeinhouder wilt verwijderen, klik je op de Verwijder knop, onderaan de pagina. Je krijgt een pop-up om je keuze te bevestigen.

NB: Je kunt alleen een domeinhouder verwijderen als er geen domeinnamen meer aan gekoppeld zijn.

Domeinhouder bij nieuwe bestelling

Als je een nieuwe domeinnaam bestelt, zie je een dropdown menu met alle beschikbare domeinhouders in het scherm Afronden. Als je een domeinhouder wilt toewijzen kies je hier eentje uit, en de contactgegevens hiervan worden dan automatisch gebruikt. Als je dit niet doet wordt automatisch de standaard domeinhouder gebruikt.


D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.