Standaard e-mailinstellingen bij DeHeeg

Wat zijn de standaard e-mailinstellingen?

Om e-mail te versturen en te ontvangen stel je je e-mail in op een e-mailprogramma. De juiste instellingen vind je via het controle paneel PLESK. Op deze pagina laten wij je zien hoe je de instellingen opvraagt die voor jouw van toepassing zijn.

Stap 1

Log in op Mijn Account en ga naar de hostingmanager.

Als je niet weet hoe je dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom met knoppen, op de knop Mail.

Ga naar Mail

Stap 3

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van je mailboxen. Klip op het i-teken achter het e-mailadres dat je wilt instellen in je e-mailprogramma.

i-icoon

Stap 4

Hierna krijg je een venster in beeld met alle instellingen die je nodig hebt om je e-mailprogramma in te stellen:

Let op: de gebruikersnaam en server voor ingaande en uitgaande mail verschilt per gebruiker en per mailbox.

Onderstaande screenshot dient dus alleen als voorbeeld. Neem deze waarden niet over,

maar gebruik de waarden die je in je eigen PLESK-omgeving krijgt te zien!

E-mail instellingen

Toelichting van de instellingen

1. De loginnaam die je invult in je e-mailprogramma. Soms heet dat loginnaam en in andere gevallen gebruikersnaam. In dit voorbeeld vul je in: deheegda@deheeg-demo.nl.
  2. Het adres van de server die je inkomende mail regelt, servernaam.eatserver.nl, bijv. dh12345.eatserver.nl
  3. Het adres van de server die je uitgaande mail regelt, servernaam.eatserver.nl, bijv. dh12345.eatserver.nl
  4. De beschikbare protocollen die je kunt gebruiken.
  5. Het beschikbare protocol om mail te versturen.
  6. Hier zie je het poortnummer die je instelt bij de instellingen voor de inkomende mailserver als je POP3 gebruikt. Dit zorgt er voor dat je e-mail over een beveiligde verbinding wordt opgehaald.
  7. Hier zie je het poortnummer die je instelt bij de instellingen voor de inkomende mailserver als je IMAP gebruikt. Dit zorgt er voor dat je e-mail over een beveiligde verbinding wordt gelezen.
  8. Hier zie je het poortnummer die je instelt bij de instellingen voor de uitgaande mailserver. Als beveiligingsprotocol kan je STARTTLS gebruiken. Dit zorgt er voor dat je e-mail over een beveiligde verbinding wordt verstuurd.
L
Lucie is the author of this solution article.