Wat is het verschil tussen een domein-alias en doorstuur pakket bij Realhosting?

Hoewel domein-aliassen en doorstuur pakketten erg op elkaar lijken, is er een wezenlijk verschil. Het verschil zit hem met name wanneer je daadwerkelijk een domein-alias of doorstuur pakket toepast. In dit artikel vertellen we je de verschillen tussen een domein-alias en doorstuur pakket.


Domein-alias

Met een domein-alias kan je (kosteloos) een onbeperkt aantal extra domeinnamen toevoegen aan je hostingpakket. Op deze manier verwijs je een extra domeinnamen naar je hoofd-website en is je website op meerdere domeinnamen te bereiken.

Als je een domein-alias toevoegt, krijgt iedereen onder het hoofddomein ook een e-mailadres onder de domein-alias. Wanneer je bijvoorbeeld de domeinnaam alias.nl toevoegt als domein-alias aan je hoofddomeinnaam website.nl, dan krijgt jan@website.nl ook een e-mailadres (alias) op jan@alias.nl. Dit geldt automatisch voor alle e-mailadressen. E-mail die wordt verzonden naar een alias, wordt bezorgd in dezelfde postvak IN.

Een domein-alias is ideaal als je meerdere domeinnamen naar dezelfde website wilt laten verwijzen en e-mail wilt ontvangen. Zo kan je bijvoorbeeld de .nl – en .eu-variant van een domeinnaam als alias toevoegen aan je hostingpakket. Domein-aliassen worden ook vaak toegepast bij multistores webshops.


Doorstuur pakket

Met een doorstuur pakket kan je gemakkelijk een domeinnaam doorverwijzen naar een andere website. Het grote voordeel hiervan is dat je dus niet additionele code hoeft te schrijven voor een doorverwijzing. Het nadeel is dat je geen e-mail kunt afvangen.

Daarnaast kan je een doorstuur pakket gemakkelijk doorverwijzen naar een website die elders wordt gehost. Dus heb je een of meerdere domeinnamen geregistreerd waar je nog niets mee doet, dan kan je deze dus gemakkelijk doorzetten naar je Facebook of LinkedIn pagina.

L
Lucie is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.