Webshop maken in YourWebsite

Je kunt in een YourWebsite website ook een winkel toevoegen. Hieronder vertellen we je daar alles over.


Inhoudsopgave

Hoe voeg ik een webwinkel toe?

Je kunt in YourWebsite ook een webwinkel toevoegen. Dat doe je als volgt.

1. Klik op het Store icoon in het menu

2. De eerste keer dat je dit doet, wordt je geholpen door een wizard om je winkel op te tuigen

3. Je kunt beginnen met de Basic Information. Vul hier zoveel mogelijk van in. Als je klaar bent klik je rechts bovenin op Save.

4. Je kunt nu een betaalmethode toevoegen. Dit is hoe je klanten de producten kunnen afrekenen. Minimaal één betaalmethode is vereist voordat je jouw winkel live kunt zetten.

5. Daarna kun je een aflevermethode selecteren. Dit is de manier waarop het pakket met de artikelen van jou naar de klant wordt gebracht. Ook hier is minimaal één methode vereist voor je verder kunt.

6. Tenslotte kun je producten toevoegen. Dit is de laatste stap voordat je winkel online kan. Klik op producten en voeg er minimaal eentje toe.

7. Als alles is ingevuld kan je winkel online. Je ziet nu onder Store setup dat het hele lijstje is afgevinkt. Klik op Publish store. Let op: de winkel staat nu online. Als je website ook gepubliceerd is dan kunnen er vanaf nu bestellingen binnen komen. 

Producten toevoegen

Links in het menu onder het kopje Products, kun je producten aan je winkel toevoegen. Je geeft het product een naam en voegt een omschrijving toe.

Ook belangrijk is het toevoegen van een afbeelding. Onder het veld van de beschrijving kun je een foto uploaden.

Elk product kun je voorzien van een categorie. Dit maakt het eenvoudiger om meerdere producten te kunnen groeperen. Ook kun je tags toevoegen die het voor klanten gemakkelijker maken om een product te vinden op basis van zoekwoorden. Onder Categorieën en tags vertellen we je hier meer over.

Bij Product opties kun je de prijs en het gewicht van het product invoeren. Dit laatste is belangrijk voor de bezorgkosten. Daarnaast kun je hier ook de zichtbaarheid van het product aan of uitzetten. Handig als een product tijdelijk uitverkocht is.

Betalingen

Je kunt gemakkelijk betaalmethodes toevoegen. Hiervoor ga je eerst naar de Store pagina in het menu.

Daarna klik je op Instellingen en dan Betaling

Als je een betaalmethode wilt verwijderen kun je op op de bolletjes rechts klikken en dan op Verwijderen

Categorieën en tags

Door elk product in te delen in een categorie maak je zaken overzichtelijker voor jezelf en voor je klanten. Met tags voeg je daarnaast ook een manier toe om producten sneller te vinden.

Om een categorie toe te voegen ga je naar het product en scroll je naar beneden. Onder de afbeelding zie je een drop-down menu met categorieën. Staat de gewenste categorie er nog niet tussen? Dan voeg je deze direct toe. Je mag zo veel categorieën aanmaken als je wilt, maar elk product kan maar één categorie hebben. 

Een product mag wel meerdere tags hebben. Sterker nog: dat is aan te raden. Voeg trefwoorden toe waarop klanten mogelijk gaan zoeken. Wil je tag toch verwijderen? Klik op het kruisje rechts van het woord. 

Inventaris en voorraad

Om goed zicht te houden op je voorraad kun je per product inventaris maken. Ga naar Producten, Inventaris en selecteer de optie Voorraad van dit product volgen.

Je kunt hier aangeven hoeveel voorraad je nog hebt, vanaf hoeveel producten je hier een seintje over wilt ontvangen en of het product beschikbaar mag blijven als de voorraad op is. 

Bezorgopties

Als een klant een product uit je webwinkel besteld kun je meerdere bezorgopties aanbieden. Om een optie toe te voegen ga je naar Instellingen en dan naar Bezorging.

Klik op de blauwe button om een bezorgoptie toe te voegen. Je kiest hier zaken als tarief, bezorgdienst en land van bestemming en geeft de bezorgoptie een naam.

Belasting

Om een belastingtarief toe te voegen ga je eerst naar de shop instellingen

Daar kun je vervolgens kiezen voor het tabblad Belastingen

Selecteer per bezorgoptie of je btw wil toepassen en het bijbehorende tarief

De belasting wordt toegepast op het moment dat een klant op basis van een bepaalde bezorgoptie een bestelling plaatst. De belasting wordt berekend over het totaalbedrag aan bestelde producten.

Producten importeren uit CSV

Als je in één keer heel veel producten wil toevoegen aan je winkel, is het handig om een import functie te gebruiken. In Excel kun je een CSV bestand maken. Hierin zet je een lijst met producten en de eigenschappen. Onder Store kun je vervolgens dit bestand uploaden.

Kies voor het juiste bestand en upload deze. Weet je niet precies hoe de tabel er uit moet komen te zien? Onder het tabblad Hoe importeren kun je dit nalezen.

Productvarianten

Het kan handig zijn om productvarianten te gebruiken. Als je bijvoorbeeld eenzelfde product hebt in verschillende kleuren of maten. Je hoeft dan niet voor elke kleur een apart product toe te voegen. Ga hiervoor naar het tabblad Productvarianten in het Producten menu.

Voeg een variant toe en kies daarna de naam voor de variatie (bijvoorbeeld: maat) en dan alle mogelijke varianten die je wilt toevoegen (in ons voorbeeld zou dat XS, S, M, L, etc. zijn). 

Nadat je varianten hebt toegevoegd kun je aanpassen door rechts op het potlood icoontje te klikken. Je kunt ook de volgorde veranderen om het logischer te rangschikken (bijvoorbeeld van klein naar groot).

Je kunt hier o.a. bepalen wat het prijsverschil is van een variant

Algemene Voorwaarden

Het is aan te raden om een pagina te maken met je Algemene Voorwaarden. Je kunt hier een klant attent op maken als er een dispuut is. De klant kan dit dan altijd nalezen. Je kunt deze pagina aanmaken in de Instellingen van je winkel.

Om de inhoud van de Algemene Voorwaarden aan te maken ga je naar de site editor en kies je voor Pagina's en Mappen. De nieuwe pagina is nu zichtbaar onder de map van de winkel layout. 

Valuta

Je kunt kiezen welke valuta je accepteert voor betalingen in je winkel. Je gaat hiervoor naar de instellingen van je shop en kiest voor Valuta en Opmaak. Je kunt hier de beschikbare valuta selecteren en toevoegen als geaccepteerd betaalmiddel. NB: Uiteraard heb je er minimaal één nodig om je winkel te kunnen starten. De volgende munteenheden zijn beschikbaar:

 • Argentijnse peso
 • Australische dollar
 • Braziliaanse Real
 • Britse pond
 • Bulgaarse Lev
 • Canadese dollar
 • Chileense peso
 • Chinese Yuan
 • Colombiaanse peso
 • Kroatische kuna
 • Tsjechische kroon
 • Deense kroon
 • Euro
 • Hongaarse forint
 • Indiase roepie
 • Indonesische Roepia
 • Keniaanse shilling
 • Maleisische ringgit
 • Mexicaanse peso
 • Nieuwe Taiwanese dollar
 • Noorse Kroon
 • Peruaanse Nuevo Sol
 • Filippijnse peso
 • Poolse zloty
 • Russische roebel
 • Singapore dollar
 • Zuid-Afrikaanse Rand
 • Zweedse kroon
 • Zwitserse frank
 • Thaise baht
 • Turkse lira
 • Uruguayaanse peso
 • US dollar

Kortingscodes

Als je naar het menu van je winkel gaat heb je ook een optie Kortingscodes. Met een druk op de blauwe knop kun je een nieuwe kortingsactie toevoegen.

Je kunt zelf een code verzinnen en bepalen of dit een bedrag of een percentage is.

Zodra je een code hebt toegevoegd wordt deze zichtbaar in de lijst

Als een klant een bestelling afrekent kunnen ze code invoeren. Je kunt de code delen op bijvoorbeeld je social media kanalen. Als de actieperiode voorbij is kun je de code weer deactiveren of helemaal verwijderen.

Store analytics

Met Store Analytics kun je de bezoeker statistieken van je webwinkel inzien. Hier kun je veel nuttige data uit halen.

 1. Winkelomzet
 2. Ontvangen orders
 3. Verkochte producten
 4. Gebruikte kortingscodes

Je kunt dit laten weergeven in een handige grafiek zodat je makkelijk piekmomenten kunt opmerken.

En uiteraard is het ook mogelijk om dit per product te bekijken


Website maken whitepaper

Ga jij zelf je website maken, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen en welke middelen je nodig hebt? Houd onze beginnersgids bij de hand, deze legt je alles uit over wat jij moet weten. Zo kun jij zelf je website maken!


D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.