Webshop maken in YourWebsite

Je kunt in een YourWebsite website ook een winkel toevoegen. Hieronder vertellen we je daar alles over.

Inhoudsopgave

Hoe voeg ik een webwinkel toe?

Wanneer je het juiste pakket hebt of een upgrade hebt gedaan naar het juiste pakket, krijg je in YourWebsite een extra optie. Dit is Store of Winkel.Website

Om hem aan je website toe te kunnen voegen, voeg je een nieuwe pagina toe aan je website.

Daarin voeg je vervolgens een sectie toe, waarbij je kiest voor de Shop/Winkel optie in de mogelijkheden.

Mogelijkheden shop/winkel

Om je webshop daarna te kunnen vullen en verder te beheren, ga je naar de link die je per e-mail hebt ontvangen.

Producten toevoegen

Links in het menu onder het kopje Catalog, kun je producten aan je winkel toevoegen.

Catalog

Om een nieuw product te kunnen toevoegen, klik je op 'Add New Product'.

Add new product

Hier vul je alle belangrijke gegevens in, zoals de naam van het product, de SKU, het gewicht en de omschrijving.

Product instellingen

In dit overzicht kan je ook direct de prijs, de afbeeldingen en de voorraad aanpassen. Hierover meer bij de specifieke hoofdstukken.

Elk product kun je voorzien van een categorie. Dit maakt het eenvoudiger om meerdere producten te kunnen groeperen. Dat kan niet in dit scherm, maar bij Categorieën vertellen we je hier meer over.

Betalingen

Je kunt gemakkelijk betaalmethodes toevoegen. Hiervoor ga je eerst naar Payment in het menu.

Payment

Op deze pagina vind je een overzicht van alle methoden die je kan toevoegen. Wanneer je iDeal bv. wilt toevoegen, kies je onder Choose Payment Processor, voor iDeal.

Choose payment processor

Voor iDeal heb je wel een account bij Stripe nodig.

iDeal Stripe

Categorieën

Door elk product in te delen in een categorie maak je zaken overzichtelijker voor jezelf en voor je klanten.

Ga hiervoor naar Catalog -> Categories.

Catalog categories

Hier kan je hoofd categorieën aanmaken en ook sub categorieën .

Hoofd categorie toevoegen

Wanneer je een categorie hebt aangemaakt, kan je bij Category products de producten toekennen aan de categorie.

Category products

Inventaris en voorraad

Om goed zicht te houden op je voorraad kun je per product inventaris maken.

Ga hiervoor naar Products

Catalog products

En klik op 'Edit product'

Edit product

Rechts in het scherm zie je bij Stock Control, manage staan. Klik hier op.

Stock control

Geef voor het product aan hoeveel er op voorraad zijn. Ook kan je hier eventueel een limiet op het aantal per klant zetten.

Aantal voorraad opgeven

Bezorgopties

Als een klant een product uit je webwinkel besteld kun je meerdere bezorgopties aanbieden.

Ga hiervoor naar Shipping & Pickup

Shipping and pickup

Klik op de blauwe 'Add'-knop, om je gewenste bezorgoptie in te stellen. Je kan daar de tarieven zelf verder invullen.

Add-knop voor bezorgoptie

Belasting

Om een belastingtarief toe te voegen ga je eerst naar Settings -> Taxes.

Settings taxes

Je kan hier instellen dat de shop automatisch de btw bepaalt aan de hand van je adres. Wil je dit zelf bepalen? Dan wijzig je dit bij Manage Tax Rates

Manage tax rates

Producten importeren uit CSV

Als je in één keer heel veel producten wil toevoegen aan je winkel, is het handig om een import functie te gebruiken. In Excel kun je een CSV bestand maken. Hierin zet je een lijst met producten en de eigenschappen.

Dit doe je bij Data Import & Export

Data import and export

Klik op 'Upload Catalag File' om je CSV bestand te uploaden.

Upload catalog file

Wil je je huidige aanbod exporteren? Dat kan ook in dit scherm onder Export data

Export data

Productvarianten

Het kan handig zijn om productvarianten te gebruiken. Als je bijvoorbeeld eenzelfde product hebt in verschillende kleuren of maten. Je hoeft dan niet voor elke kleur een apart product toe te voegen. Ga hiervoor naar het tabblad Options in het scherm van het product zelf.

Product variaties

Voeg een variant toe met 'Add Product Option' en kies daarna de naam voor de variatie (bijvoorbeeld: maat) en dan alle mogelijke varianten die je wilt toevoegen (in ons voorbeeld zou dat XS, S, M, L, etc. zijn).

Nadat je varianten hebt toegevoegd kun je aanpassen door rechts op de drie bolletjes te klikken. Je kunt ook de volgorde veranderen om het logischer te rangschikken (bijvoorbeeld van klein naar groot).

Change order

Algemene Voorwaarden

Het is aan te raden om een pagina te maken met je Algemene Voorwaarden. Je kunt hier een klant attent op maken als er een dispuut is. De klant kan dit dan altijd nalezen. Je kunt deze pagina aanmaken onder Legal bij Settings.

Settings legal

Hier kan je aparte pagina's maken voor je algemene voorwaarden, maar ook je privacy verklaring, retourbeleid en verzendinformatie.

Pagina keuzes

Valuta

Je kunt kiezen welke valuta je accepteert voor betalingen in je winkel. Je gaat hiervoor naar de instellingen van je shop en kiest voor Valuta en Opmaak. Je kunt hier de beschikbare valuta selecteren en toevoegen als geaccepteerd betaalmiddel. NB: Uiteraard heb je er minimaal één nodig om je winkel te kunnen starten. De volgende munteenheden zijn beschikbaar:

• Argentijnse peso
  • Australische dollar
  • Braziliaanse Real
  • Britse pond
  • Bulgaarse Lev
  • Canadese dollar
  • Chileense peso
  • Chinese Yuan
  • Colombiaanse peso
  • Kroatische kuna
  • Tsjechische kroon
  • Deense kroon
  • Euro
  • Hongaarse forint
  • Indiase roepie
  • Indonesische Roepia
  • Keniaanse shilling
  • Maleisische ringgit
  • Mexicaanse peso
  • Nieuwe Taiwanese dollar
  • Noorse Kroon
  • Peruaanse Nuevo Sol
  • Filippijnse peso
  • Poolse zloty
  • Russische roebel
  • Singapore dollar
  • Zuid-Afrikaanse Rand
  • Zweedse kroon
  • Zwitserse frank
  • Thaise baht
  • Turkse lira
  • Uruguayaanse peso
  • US dollar

Kortingscodes

Als je naar het menu van je winkel gaat heb je ook een optie Discount Coupons.

Discount coupons

Met een druk op de blauwe knop kun je een nieuwe kortingsactie toevoegen.

Add new coupon

Je kunt zelf een code verzinnen en bepalen of dit een bedrag of een percentage is.

Coupon details

Zodra je een code hebt toegevoegd wordt deze zichtbaar in de lijst

Als een klant een bestelling afrekent kunnen ze code invoeren. Je kunt de code delen op bijvoorbeeld je social media kanalen. Als de actieperiode voorbij is kun je de code weer deactiveren of helemaal verwijderen.

Analyze performance

Onder 'Marketing' kun je de bezoeker statistieken van je webwinkel inzien. Hier kun je veel nuttige data uit halen.

1. Winkelomzet
  2. Ontvangen orders
  3. Verkochte producten
  4. Gebruikte kortingscodes

Google analytics

Je kunt dit laten weergeven in een handige grafiek zodat je makkelijk piekmomenten kunt opmerken.

En uiteraard is het ook mogelijk om dit per product te bekijken

Website maken whitepaper

Ga jij zelf je website maken, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen en welke middelen je nodig hebt? Houd onze beginnersgids bij de hand, deze legt je alles uit over wat jij moet weten. Zo kun jij zelf je website maken!