Hosts file aanpassen in Windows - VIP internet

Er zijn verschillende redenen waarom je de hosts file binnen Windows aan zou willen passen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je bezig bent met het verhuizen van je website van provider A naar provider B, en je de site alvast wilt testen in de nieuwe hostingomgeving. Met de volgende stappen kun je jouw hosts file aanpassen.

Stap 1

De hosts file openen

Open kladblok en voer uit als Administrator klik op openen en Navigeer naar 'C:\Windows\System32\Drivers\Etc'. In deze map vind je het bestand 'hosts'. Je ziet dit bestand pas als je rechts onder de optie 'Alle bestanden (*.*)' selecteert.

Je ziet nu het lege hosts bestand. Het kan zijn dat hier al bepaalde regels instaan, deze hoef je niet te verwijderen.

Stap 2

De hosts file aanpassen

Voeg de regel toe die je van de support medewerker heeft gekregen. Deze bestaat uit het nieuwe IP adres met daarachter twee varianten van je domein naam. De verschillende onderdelen zijn gescheiden door één spatie, zoals te zien is in dit voorbeeld:

EsTkwJERw5jgoOmS-QjKbCDLaoGwtRtGRQ

Klik op ‘Bestand’, gevolgd door ‘Opslaan’ om je wijzigingen op te slaan. Je kunt Kladblok nu veilig afsluiten.