Website niet zichtbaar na uploaden bij VIP Internet

Als je jouw website hebt geupload naar je pakket kan het zijn dat deze nog niet zichtbaar is. In dit artikel leggen we uit hoe dat komt en hoe je dit kunt oplossen.

Inhoudsopgave

Inleiding

Als je nog geen website online hebt gezet komt een bezoeker op een standaardpagina van ons. Als je jouw website hebt geupload zou deze zichtbaar moeten zijn. Zie je nog steeds onze standaardpagina? Dan gaat er iets mis.

Verkeerde directory

Als je inlogt via FTP kom je binnen in de directory web. Hier kun je de bestanden van je website plaatsen. Plaats je hier een nieuwe map met daarin alle bestanden van je website. Je website zal getoond worden op www.je-domeinnaam.nl/naam-van-je-map. (Je vult hier uiteraard jouw daadwerkelijke domeinnaam in).

Verkeerde bestandsnaam

Het is noodzakelijk dat de eerste pagina van je site altijd index.html of index.htm heet. Als iemand je website bezoekt gaat de server op zoek naar een index bestand. Het is mogelijk dat de standaardpagina index.php heet. Deze dien je te verwijderen wanneer je de eerste pagina index.html of index.htm hebt genoemd. Er mag namelijk maar één index bestand op je website staan. Let er ook op dat je de bestandsnaam niet met hoofdletters schrijft.

Cache van je browser/ provider

Wanneer je je domein hebt bezocht voordat je je website hebt geüpload, dan is de vorige situatie mogelijk opgeslagen in het tijdelijke geheugen van je browser. Dit kun je eenvoudig oplossen door de pagina opnieuw te laden of door de geschiedenis van je browser leeg te maken.