WDRP e-mail - Alphamega

Regelmatig krijgen we vragen met betrekking tot WDRP mails. Hier een uitleg over deze verplichte mails.

Inhoudsopgave


Waar staan de letters 'WDRP' eigenlijk voor?

De term 'WDRP' staat voor Whois Data Reminder Policy. 'Whois Data' staat voor de registratiegegevens van een domeinnaam. Wanneer je een domeinnaam aanvraagt, worden jouw gegevens die je opgegeven hebt hier aan gekoppeld. Zo kan er gezien worden wie de eigenaar van een domeinnaam is. 

De 'WHOIS' gegevens kunnen door iedereen bekeken worden. Dit kun je op een website zoals https://whois.domaintools.com/ doen door de domeinnaam in te tikken en op 'GO' te klikken. Hoewel tegenwoordig veelal de meeste gegevens (standaard) verborgen worden. 

'Reminder Policy' staat letterlijk voor 'herinneringsbeleid'. De woorden zeggen het al, dit e-mail bericht is bedoeld om jou te herinneren aan de huidige 'WHOIS' (registratie gegevens) van jouw domeinnaam.


Van wie krijg ik dit e-mail bericht?

Je krijgt dit bericht vanaf het e-mail adres domain@yourhosting.nl. Het e-mail bericht heeft de naam 'WDRP report' en wordt automatisch verzonden.


Waarom krijg ik dit e-mail bericht?

ICANN, de wereldwijde organisatie voor de registratie van domeinnamen, heeft deze e-mail berichten in het leven geroepen zodat de registratiegegevens van domeinnamen beter up-to-date gehouden kunnen worden.

ICANN heeft bepaald dat de eigenaar van een domeinnaam de verplichting heeft om er voor te zorgen dat de gegevens van een domeinnaam up-to-date zijn.

Om er voor te zorgen dat deze gegevens actueel zijn, ontvang je jaarlijks dit e-mail bericht zodat je kunt controleren of de gegevens nog correct zijn.


Moet ik iets doen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat door bijvoorbeeld een verhuizing, of het vervallen van een telefoonnummer, de gegevens van jouw domeinnaam niet meer kloppen.

In dat geval kun je vrijwel alle gegevens aanpassen via Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard (https://mijn.yourhosting.nl/). Log daar in met jouw e-mailadres en wachtwoord en klik op 'Account' en vervolgens op 'Wijzig gegevens'. Daar kun je al jouw gegevens wijzigen. Geef daarna aan ons door dat je gegevens aangepast hebt en verzoek ons de gegevens over te nemen bij de gewenste domeinnaam. Helaas is het momenteel niet zo dat gegevens namelijk ook meteen in de Whois wijzigen.

Wil je de domeinnaam overdragen aan een ander persoon of bedrijf dan zal er een formulier ingevuld moeten worden om de overdracht uit te voeren. Dit formulier vind je hier: https://mijn.alphamega.nl/pdf/Overdrachtsformulier_Alphamega.pdf

Je kunt dit online naar ons toe sturen via een ticket. Of stuur het formulier naar het e-mail adres vermeld op het formulier.

Wanneer de domeinnaam op bedrijfs- of organisatienaam geregistreerd staat hebben we naast het formulier ook een recente kopie nodig van KvK in/uitschrijving en een kopie ID van iemand die daarop vermeld staat als gemachtigde.


Ook handig:

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.