E-mail van Alphamega extern laten afhandelen

Als je een domeinnaam bij Alphamega hebt kun je deze koppelen aan een externe mailserver. Een andere partij handelt dan jouw mail af. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Zowel bij een losse domeinnaam als een domeinnaam gekoppeld aan een hostingpakket kun je zelf je DNS-instellingen aanpassen. Het is dan ook mogelijk om de website bij ons onder te brengen terwijl je de e-mail laat afhandelen door een externe partij. Welke DNS-wijzigingen je precies moet doorvoeren kun je vinden of opvragen bij de partij die jouw e-mail moet gaan afhandelen.

DNS instellingen

1. Login op Mijn Yourhosting;
  2. Klik op Diensten en dan op je pakket;
  3. Klik de gewenste domeinnaam aan;
  4. Ga naar Plesk;
  5. Klik op DNS instellingen.

Je kunt hier de gewenste wijzigingen doorvoeren:

• CNAME-records toevoegen/wijzigen (verwijzingen naar een ander (sub-)domein)
  • A-records toevoegen/wijzigen (verwijzingen naar een IP-adres)
  • MX-records toevoegen/wijzigen waar de mail wordt afgeleverd

NB: Het kan 24 uur duren voordat een DNS wijziging verwerkt is.

Mail

Als je de DNS wijzigingen gedaan hebt dan is het verstandig om de mail te testen in de nieuwe omgeving. Als dit naar tevredenheid werkt kun je daarna de e-mail functie bij ons uitzetten. Hiermee voorkom je dat onze server toch mail aflevert in de mailbox bij ons. Dat kan voorkomen met bijvoorbeeld formulieren op je website.

Support

Hou er rekening mee dat als je de e-mail ergens anders laat afhandelen wij jou niet meer kunnen helpen met mail. De support komt dan bij de partij vandaan waar je mail staat.