WordPress database wachtwoord aanpassen bij Argeweb

Dit artikel legt uit hoe je de WordPress database gebruikersnaam en het database wachtwoord via FTP toegang kunt aanpassen.

Op een webhosting pakket van Argeweb zijn de database en FTP inloggegevens vaak gelijk aan elkaar. Dit betekent dat als je de ene wijzigt, de andere vanzelf mee verandert. Wanneer je voor je website gebruik maakt van WordPress is het belangrijk hier rekening mee te houden, omdat WordPress je database inloggegevens nodig heeft om te kunnen functioneren. 

Als je WordPress website de melding "Fout bij het maken van de databaseconnectie” toont, is het in de meeste gevallen nodig om de database inloggegevens in je WordPress configuratie te wijzigen. Dit artikel beschrijft hoe dit werkt

Om de database configuratie te wijzigen kan gebruik gemaakt worden van een FTP programma zoals Filezilla. Als je met Filezilla (Of een ander FTP programma) op je webhosting pakket inlogt krijg je aan de rechterkant van het scherm de mappen op je webhosting pakket te zien. Dubbel klik hier op public_html.

In de public_html map bevindt zich een bestand met de naam wp-config.php. Download dit bestand naar je computer en open het met een tekst editor zoals Kladblok. We richten ons hier op de volgende vier regels. Vul je Gebruikersnaam en Wachtwoorden tussen de ‘ ‘ tekens in:

Sla het aangepaste wp-config.php bestand op en gebruik FileZilla (of je eigen FTP programma) om dit weer te uploaden. Wanneer er gevraagd wordt of een bestaand bestand overschreven moet worden, accepteer dit dan.

Als de stappen correct zijn uitgevoerd werkt onder normale omstandigheden de WordPress site binnen een paar minuten weer.

J
Jeffrey is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.