Een extra IP-adres toekennen aan een CentOS 6 VPS bij Argeweb

Na de aanschaf van een extra IP-adres voor uw CentOS 6 VPS, dient het IP-adres aan de VPS te worden toegekend. Dit artikel legt uit hoe u dit zelf kan doen.

Wanneer u een extra IP-adres voor uw VPS heeft aangeschaft, dient u het IP-adres nog aan de VPS toe te kennen. Dit kunt u doen door het volgen van onderstaande stappen.

• U logt middels SSH in op uw VPS en voert onderstaand commando uit: cp /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1 /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth2
  • Vervolgens bewerkt u het bestand: "ifcfg-eth2" middels vi: vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth2
  • In dit bestand vindt u: "IPADDR=". De waarde achter het teken "=" past u aan naar het nieuwe IP-adres, waarna u het bestand opslaat.
  • Tot slot dient een service network restart uitgevoerd te worden, waarna de wijziging actief zal zijn.