Wat is een CMS bij Argeweb

In dit artikel wordt beschreven wat een CMS is. CMS staat voor Content Management Systeem. Hier vind u een kleine opsomming van een aantal bekende systemen.

CMS staat voor Content Management Systeem. Hieronder vind u een kleine opsomming van een aantal bekende systemen.

  • Joomla
  • Wordpress
  • Magento
  • Drupal

Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Hiermee kunt u zelf snel aanpassing doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig. 

Het is lastig om van te voren aan te geven welke CMS voor u geschikt is. Dit ligt geheel aan de wensen die u heeft voor uw website. Elk CMS is anders en heeft andere mogelijkheden die u binnen de website kunt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld gewoon een website hebben of een blog dan kiest u in de meeste gevallen voor Wordpress. Als u een webshop gaat openen dan zal Magento op dat punt weer beter zijn. Het is daarom raadzaam om van te voren te overwegen welk CMS u wenst te gebruiken, voordat u veel tijd in het maken van de website/webshop steekt en u er achter komt dat het toch niet naar uw wens werkt.

J
Jeffrey is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.