SPF records bij Argeweb

Als je een domeinnaam hebt bij Argeweb kun je een SPF record toevoegen. In dit artikel kun je lezen wat een SPF record is. We leggen uit hoe je deze kan toevoegen in de DNS van jouw domeinnaam.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een SPF record is een record dat zorgt dat er een server gemachtigd is om mail te versturen. Je voorkomt hiermee dat spammers jouw domeinnaam gebruiken om schadelijke mail versturen. 

Hoe het werkt

Er zijn veel spamfilters die kijken naar het IP-adres van een server. Als het IP-adres van deze server in het SPF record staat dan wordt de mail geaccepteerd. Wanneer dit IP-adres niet in het SPF record staat kan het worden gekenmerkt als spam.

SPF record

Een voorbeeld van een SPF record ziet er als volgt uit: "v=spf1 ip4:194.165.34.0/24 ip4:176.62.198.0/24 ~all"

Het is ook mogelijk om een specifiek SPF record over te nemen van een ander domein. Een voorbeeld daarvan zal er zo uit zien: "v=spf1 ip4:194.165.34.0/24 include:_spf.argewebhosting.nl ~all"

Met de regel include nemen we een reeds bestaand SPF record dat opgezet is op de hostnaam _spf.argewebhosting.nl over in het eigen SPF record.

Een SPF record instellen bij Argeweb

Met de volgende gegevens kun je een record bij Argeweb in de DNS aanmaken.

  • Subdomein: @
  • Type: TXT
  • TTL: 617
  • Adres: "v=spf1 include:_spf.argewebhosting.nl ~all" (Het SPF record staat bij Argeweb altijd tussen dubbele quotes)

Met dit SPF record worden alle web- en mailservers van Argeweb toegestaan om namens je domein berichten te mogen versturen.

Bounce

De melding die terug komt als het SPF record niet klopt ziet er als volgt uit: 550 194.165.34.241 is not allowed to send mail from argewebdemo.nl

M
Mark is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.