Een domeinnaam uit quarantaine halen bij Argeweb

Een domeinnaam waarvan het abonnement beëindigd word komt in quarantaine. Tijdens deze periode ben je geen eigenaar van de domeinnaam meer. Maar niemand anders kan de domeinnaam nog registeren. We vertellen hier meer over in dit artikel.


Inhoudsopgave

Inleiding

Quarantaine wordt ook wel redemption period genoemd. Tijdens deze periode van 30 tot 40 dagen is de domeinnaam niet beschikbaar voor registratie. Alleen de houder van de domeinnaam kan de domeinnaam uit quarantaine halen. Hiermee voorkomen we dat je een domeinnaam direct kwijt bent als je deze bijvoorbeeld per abuis hebt opgezegd.

Domeinnaam uit quarantaine halen

Je kunt hiervoor contact met Argeweb opnemen. Je registratie van de domeinnaam wordt dan weer hersteld. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten verschillen per extensie. Kijk in dit artikel wat de kosten zijn. Je betaald quarantaine kosten en de reguliere prijs voor het vastleggen van een domeinnaam. Je gaat hiermee een nieuwe overeenkomst van 12 maanden aan. 

Domeinnaam bestellen die in quarantaine staat

Een domeinnaam in quarantaine kan wel besteld worden. Als deze na de quarantaine periode niet teruggehaald wordt door de eigenaar komt deze daarna op jouw naam. Hou er wel rekening mee dat er meerdere geïnteresseerden kunnen zijn. Een bestelling is dus niet een volledige garantie dat de domeinnaam straks ook echt van jou is.

Dropcatching

Staat jouw domeinnaam in quarantaine maar wil je liever geen kosten maken? Het lijkt dan misschien aantrekkelijk om de redemption periode af te wachten en daarna de domein weer te bestellen. We raden dit af. Als een domeinnaam uit quarantaine komt zijn er vaak meerdere belangstellenden. Er zijn veel instanties die aan dropcatching doen; ze registeren domeinnamen die vrijkomen en proberen ze voor veel geld te verkopen aan de vorige eigenaar.


M
Mark is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.