Uitgebreid contactformulier in Ninja Forms in WordPress - Vevida

Je wilt het standaard contactformulier van Ninja Forms uitbreiden met extra velden. Bijvoorbeeld omdat je op voorhand van de invullers wilt weten over welke onderwerpen zij vragen hebben, en op welke manier jij contact met hen mag opnemen. Het is allemaal mogelijk. We leggen het je even uit.


Ga via Dashboard en Ninja Forms in het overzicht naar het betreffende formulier.


Klik in het formulier op het blauwwitte plusje rechts onderaan de pagina.


Aan de rechterkant opent zich nu een blok met een grote variëteit aan nieuwe invulvelden. Laat je niet misleiden door de reeds ingevulde teksten. Je kunt deze velden namelijk op diverse manieren inzetten en er later een eigen tekst aan toe te voegen. Omdat wij vooraf willen weten waarom de klant het formulier invult, kiezen wij voor “Selectievakjes-lijst.”

Als je dubbelklikt op dat veld wordt dit meteen aan de linkerkant onderaan toegevoegd. Je kunt het veld simpel naar boven slepen. Dat is wel handig, want zo blijft de verzendbutton altijd onderaan staan.

Om het veld te bewerken, klik je weer op het tandwiel.
Met het Selectievakjes-lijst kun je klanten dus bijvoorbeeld vragen om aan te vinken voor welk onderwerp ze contact met je zoeken. We doen even een paar stappen tegelijk nu.

  • Je vult bij label in wat de invullers op je site te zien krijgen (Naar welke informatie ben je op zoek?)
  • Kies bij Label positie voor Formulier standaard
  • Je geeft onder opties bij Labels aan welke informatie beschikbaar is (handleiding WordPress… enz). Je vervangt dus de getallen die er al staan.

Als je meer labels nodig hebt dan de drie die standaard worden getoond, dan kun je er meer toevoegen door deze zo vaak als nodig is toe te voegen door op het blauwwitte plusje te klikken. In de velden die dan vrijkomen kun je nieuwe teksten invullen. 

Je kunt er ook nog voor kiezen om er een verplicht veld van te maken. Dit houdt in dat de invuller straks verplicht een keuze moet maken uit 1 van de opties. Het is echter niet altijd handig om verplichte velden in te richten, want het kan mensen ook afschrikken. Ben je klaar, klik dan op de KLAAR-button, en in het volgende venster op Publiceren. Zodra die blauwe button grijs is, klik je op de X ernaast.

Je kunt er nu ook voor kiezen om je bezoekers te laten invullen op welke manier jij contact met ze kan opnemen. Bijvoorbeeld door ze niet alleen naar hun e-mailadres te vragen, maar ook naar hun telefoonnummer. Klik weer op de blauwwitte +

Voeg het veld Telefoonnummer toe door op het betreffende veld te klikken. 

Versleep het veld naar de gewenste positie in je formulier, bijvoorbeeld onder e-mailadres. 


Klik op KLAAR


Klik nu op het blauwe tandwiel om het veld van de juiste tekst te voorzien. 

Vul nu de juiste tekst in, kies vervolgens voor Formulier-Standaard en kies KLAAR. 


Klik op PUBLICEREN 

En klik op de X rechts bovenin.


Als je nu naar je contactpagina gaat, ziet het formulier er als volgt uit. De verzendbutton zie je in dit voorbeeld niet, maar staat er wel degelijk.

Op deze manier kun je verschillende velden toevoegen, met elk hun eigen doel. Ga lekker aan de slag, probeer van alles uit en creëer zo je eigen Contactformulier of enquête. Met Ninja Forms kun je namelijk allemaal slimme formulieren samenstellen.


M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.