Gepubliceerde pagina verwijderen in WordPress bij Vevida

Voor je daadwerkelijk overgaat tot het verwijderen van een pagina van je site, is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarom je de bewuste pagina wilt verwijderen? Het is in veel gevallen helemaal niet slim om gepubliceerde pagina’s te verwijderen, vooral niet als het een pagina betreft waarop je goed wordt gevonden (SEO, Google zoekmachineoptimalisatie). In dit geval is het veel slimmer om de content van die pagina te actualiseren. Je kunt de pagina eventueel ook uit je menu te halen. Zo is deze pagina niet direct te bezoeken vanuit je website, maar vang je toch de eventuele bezoekers op vanuit Google of andere zoekmotoren.


Maar goed, wil je een pagina daadwerkelijk verwijderen, dan doorloop je de volgende stappen:

 

Ga naar Pagina’s -> Alle Pagina’s. Beweeg met je muis over paginatitel en je ziet eronder een keuzemenu verschijnen. Klik op Prullenbak.


pagina verwijderen

 

De pagina zit nu in de Prullenbak, maar is nog niet permanent verwijderd. Wil je dat? Doe dan het volgende: Klik boven het overzicht met al je pagina’s op Prullenbak.

 

Klik nu op Prullenbak leegmaken. En klaar ben je!

 

Heb je per ongeluk een Pagina in de Prullenbak geplaatst (en deze nog niet definitief geleegd) dan kun je de Pagina nog “redden”. Ga naar de Prullenbak, zet een vinkje voor de pagina die je wilt herstellen

Klik nu op Acties en kies voor Herstellen. Kies daarna voor Toepassen. Je Pagina is hierna weer terug te vinden in het overzicht Alle pagina’s.

 

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.