WordPress debuggen bij Vevida

Tijdens het ontwikkelen van je WordPress-website kan het gebeuren dat je tegen ongewenst gedrag, of zelfs een witte pagina aanloopt. Om te achterhalen wat er nu eigenlijk mis gaat kun je gebruik maken van de ingebouwde debug modus die in WordPress aanwezig is.

Inschakelen van de WordPress debug modus.

De eerste stap is het downloaden van het wp-config.php-configuratiebestand van WordPress. Open dit bestand in een hiervoor geschikt bewerkingsprogramma, bijvoorbeeld Kladblok. Per site zal dit bestand anders ingedeeld zijn. Wel zul je altijd het volgende tegenkomen:

define( 'WP_DEBUG', false );

Direct hieronder voeg je de volgende twee regels toe:

define( 'WP_DEBUG_LOG', false );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );

Met deze drie variabelen kun je de debug modus van WordPress in- en uitschakelen. Ook kun je aangeven op welke wijze deze moet werken. Als je de gewenste instellingen hebt geactiveerd kun je het bestand weer via FTP uploaden naar je site.

WP_DEBUG

Deze WP_DEBUG-variable gebruik je om de debug modus van WordPress geheel in- of uit te schakelen. Standaard is deze ingesteld op false, en dus uitgeschakeld.

Om WordPress Debug in te schakelen moet je deze op true zetten:

define( 'WP_DEBUG', true );

WP_DEBUG_LOG

Als je de fouten wil wegschrijven naar een los bestand dan kun je dat met deze variabele instellen. Als je deze inschakelt word er een debug.log bestand naar de map /wp-content/ geschreven waarin je de fouten naderhand op je gemak kunt bekijken. Het inschakelen gaat als volgt:

define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

WP_DEBUG_DISPLAY

Als je niet wilt dat bezoekers de fouten van je site te zien krijgen kun je er voor kiezen om deze niet te tonen. Je kunt de fouten dan achterhalen door deze te laten loggen, met de eerder genoemde WP_DEBUG_LOG functie. Als je fouten wel wilt tonen op de site, dan doe je dat zo:

define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', true );

Q
Quinten is the author of this solution article.