Bestandsnamen met speciale tekens bij Vevida

Als je hosting hebt bij Vevida kun je bestanden opslaan in je webruimte. Deze bestanden mogen geen naam hebben met speciale tekens zoals &. Je kunt een aanpassing doen waardoor dit wel mogelijk is. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Vreemde tekens

De volgende tekens zijn niet toegestaan in een bestandsnaam in je hosting: <, >, :, *, %, ?. Je krijgt dan een foutmelding. De makkelijkste oplossing is om het teken te vervangen door iets anders.

Wil je toch graag het vreemde teken gebruiken dan moet je een web.config-bestand plaatsen met daarin:

<configuration> <system.web> <httpRuntime requestPathInvalidCharacters="&lt;,&gt;,:,*,%,\,?" /> </system.web> </configuration>

Als jouw website al gebruik maakt van een web.config-bestand, dan moet je dit eraan toevoegen. Je kunt hier meer over lezen in deze documentatie van Microsoft over het .NET Framework.

Let op: zelfs door requestPathInvalidCharacters helemaal leeg te maken, en dus hiermee alle tekens in bestandsnamen toe te staan, dan moet de naamgeving van jouw bestand voldoen aan bepaalde richtlijnen! Uitleg hierover vind je op deze pagina.