E-mail over WDRP voor je domeinnaam bij Realhosting

Als je een domeinnaam bij ons afneemt dan kan het zijn dat je een mail krijgt over WDRP. Dit staat voor Whois Data Reminder Policy. We leggen hier uit wat voor e-mail dit is en wat je er mee moet doen.,


Inhoudsopgave


Wat is WDRP?

Zoals gezegd staat dit voor Whois Data Reminder Policy. Dit is een regeling met betrekking tot de gegevens van een domeinnaamhouder. Als je een domeinnaam hebt geregistreerd dan is het belangrijk dat jouw gegevens up-to-date zijn. De partij die jouw registratie beheert wil zeker weten dat dit de legitieme eigenaar is. Daarom krijg je een mail om dit te bevestigen.


Van wie is deze mail afkomstig?

De mail is afkomstig van de ICANN. Dit is een organisatie uit Californië in de Verenigde Staten. De ICANN is verantwoordelijk voor het beheer van domeinnamen met een generieke extensie. We hebben het dan over extensies die niet aan bepaald land gebonden zijn: zoals .com, .net en .org.


Wat moet ik met deze mail doen?

In de mail staat een link die je kunt volgen. Door dit te doen verifieer jij dat de domeinnaam van jou is. Als je dit niet doet kan het bijvoorbeeld een verhuizing ernstig vertragen. In het ergste geval wordt de domeinnaam opgezegd en ben je deze kwijt. Het is dus belangrijk om de link in de mail te volgen.


Kan ik dit wel vertrouwen?

Je krijgt een Engelstalige mail van een afzender waar je (waarschijnlijk) nog nooit van gehoord hebt. Er staat een link in en de omschrijving is nogal technisch. Het is dus heel goed voor te stellen dat je het niet direct vertrouwd. 

Twijfel je of deze mail wel echt van de ICANN is? Neem gerust even contact met ons op dan kijken we met je mee. 


Waarom is dit nodig?

Je hebt de domeinnaam bij ons geregistreerd en betaald en wij hebben jouw gegevens. Dus waarom moet de ICANN dit nu ook nog weten? Generieke domeinnamen zoals .com zijn de meest populaire en meest gebruikte. De ICANN is verantwoordelijk voor al deze miljoenen registraties over de hele wereld. Hiervoor gelden dus strenge regels en voorwaarden om misbruik en fraude zoveel mogelijk te voorkomen. 

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.