YourWebshop toevoegen aan je WordPress-site bij Yourhosting

Je kunt eenvoudig een YourWebshop-webwinkel aan je Wordpress site toevoegen. Hiervoor kun je de plugin YourWebshop installeren.

Na de installatie maakt de plugin automatisch een winkelpagina waarop je klanten bij je kunnen winkelen. Je kunt de shop direct in je WordPress omgeving beheren.

Inhoudsopgave

De plugin toevoegen

Om YourWebshop op je WordPress site toe te voegen heb je de 2 plugins nodig. Je kunt deze downloaden en installeren.

Je kunt de plugins hieronder downloaden:

1. Shop plugin
  2. Updater

Je kunt deze op twee manieren aan je website toevoegen; automatisch of handmatig. Hieronder lees je voor beide manieren hoe je dit doet.

Automatisch

Dit is de gemakkelijkste manier. Download de plugins via de link hierboven en sla deze lokaal op. Je ziet dat de downloads .zip-bestand zijn. Ga in Plesk naar je WordPress website en kies onder het kopje Plugins voor Plugin uploaden. Je kunt nu het bestand selecteren en de rest gaat vanzelf. Herhaal deze stappen ook voor de tweede plugin.

Handmatig

Doe je dit liever zelf? Dat kan. Download het .zip-bestand, pak de bestanden uit en zet deze dan via FTP over naar je website.

Winkel activeren

Om je winkel te activeren doorloop je de volgende stappen.

1. Open de YourWebshop plugin;
  2. Bestel een YourWebshop;
  3. Kies een wachtwoord;
  4. Koppel YourWebshop aan WordPress.

We hebben dit ook voor je in een korte video gezet zodat je precies kan zien waar je zijn moet:

Winkel beheren

Je kunt de beheeromgeving van je winkel op twee manieren benaderen. Er is een rechtstreekse link: YourWebshop. Maar je kunt dit ook via de beheeromgeving van je WordPress site doen.

1. Klik op YourWebshop in het menu aan de linkerkant;
  2. Ga naar het betreffende gedeelte in je de plugin beheeromgeving, bijvoorbeeld:
  • Winkeletalage: In dit gedeelte staan op één plek een groot aantal instellingen die specifiek zijn voor WordPress. Hier kun je beheren hoe jouw winkel op je WordPress-site verschijnt. Je kunt het winkelontwerp beheren, de winkel toevoegen aan de startpagina, het winkelwagenpictogram tonen in de kop van je site en nog veel meer;
  • Catalogus: Hier kun je voorbeeldproducten verwijderen en jouw eigen producten toevoegen;
  • Betaling: In dit gedeelte kun je de betalingsopties instellen waarmee jouw klanten kunnen afrekenen.

Categorieën weergeven op je WordPress pagina's

Je kunt producten uit verschillende categorieën toevoegen aan verschillende pagina's van je website. Heb je bijvoorbeeld bepaalde producten in de uitverkoop dan kun je die op een aparte pagina weergeven. Voeg een winkelcategorie toe aan een aparte websitepagina. Hiermee wordt de link naar deze pagina in het menu van de website gezet. Dit vergroot de kans op aandacht van klanten, omdat de categorie dan op elke pagina van de website te zien is.

Een categorie producten toevoegen aan een aparte pagina doe je zo:

1. Ga in WordPress Admin naar YourWebshop→ Winkeletalage;

2. Klik in Categoriepagina toevoegen op Categorie kiezen en selecteer een categorie die je op de pagina wilt laten zien;

3. Pas zo nodig het ontwerp van deze categorie aan. Selecteer het blok met de winkelcategorie om de instellingen te bekijken en kies een van de ontwerpopties in het blok aan de rechterkant;

4. Klik op Publiceren als je tevreden bent met het resultaat.

Eén product uitlichten op een pagina

Je kunt één product uit je YourWebshop-winkel toevoegen aan een willekeurige websitepagina. Je kunt bijvoorbeeld een landingspagina maken voor een nieuw product.

1. Ga naar het WordPress-dashboard → Pagina's en open de pagina waar je een product wilt toevoegen;
  2. Klik op + in de linkerbovenhoek om het blok toe te voegen;
  3. Afhankelijk van hoe je een product wilt laten zien, klik je op het juiste blok:
  • Productkaart-groot (met productbeschrijving en galerij)
  • Productkaart-klein
  • Koop nu-knop

Indien je het uiterlijk van de productkaart wilt wijzigen, klik dan op het blok met het product en wijzig de blokinstellingen aan de rechterkant. Klik op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.

Je kunt ook direct in WordPress Admin een landingspagina met een product uit het YourWebshop-menu maken. De Productkaart-groot met alle productgegevens wordt dan aan de pagina toegevoegd:

1. Ga in WordPress Admin naar YourWebshop→ Winkeletalage;
  2. Klik in Categoriepagina toevoegen op Product kiezen en selecteer een product dat je op een aparte pagina wilt laten zien;
  3. Klik op Publiceren.

Producten uitlichten in een zijbalk

Je kunt producten uit je YourWebshop-winkel promoten op je WordPress website door ze in de zijbalk te laten zien. Meestal wordt dit weergegeven op de pagina's met je blogposts.

Op die manier zien klanten tijdens het lezen van de blog je producten zonder de winkelpagina te openen.

1. Ga naar WordPress Admin → Uiterlijk → Widgets;

2. Klik op de YourWebshop winkelwidgets die je wilt gebruiken om producten weer te geven;

• Recent bekeken producten
  • Laatst toegevoegde producten
  • Willekeurig product

3. Selecteer waar je de widget wilt weergeven;

4. Klik op Widget toevoegen.

Behalve producten kun je ook andere YourWebshop winkelwidgets toevoegen:

• Winkelwagen
  • Zoekfunctie voor producten
  • Hoofdcategorieën van winkel
  • Link naar winkelpagina

Zoekfunctie voor winkel toevoegen

Aan elke pagina op je WordPress site kun je een zoekvak toevoegen:

1. Ga naar WordPress Admin → Pagina's en open de pagina waar je het zoekveld wilt toevoegen;
  2. Klik Blok toevoegenZoekvak voor producten;
  3. Sla de wijzigingen op.

Als je een grote productcatalogus hebt en filters gebruikt, kun je een zoekpagina toevoegen met een zoekvak, productfilters en je productlijst. Het toevoegen van zo'n zoekpagina gaat als volgt:

1. Ga in WordPress Admin naar YourWebshop → Winkeletalage;
  2. Klik bij Zoek- en filterpagina toevoegen op de knop Zoekpagina maken;
  3. Bewerk het uiterlijk van de pagina en klik op Publiceren.

Een vervolgkeuzemenu met categorieën toevoegen

Als de producten in je winkel in categorieën zijn onderverdeeld, kunt je de categorieën weergeven in de vervolgkeuzelijst van het menu. Dit verbetert de navigatie op je website en klanten kunnen dan sneller je producten vinden.

Als je nieuwe hoofdcategorieën aan de winkel toevoegt, voegt YourWebshop ze automatisch toe aan dit menu.

Het toevoegen van YourWebshop-winkelcategorieën aan het menu van je WordPress site gaat als volgt:

1. Ga naar het WordPress-dashboard → Uiterlijk → Menu's;
  2. Open het tabblad Winkel;
  3. Vink Winkel met categorieënmenu aan;
  4. Klik op Toevoegen aan menu;
  5. Klik op Menu opslaan.

In Uiterlijk → Menu's kun je ook andere winkellinks toevoegen aan je websitemenu:

• Winkelwagen: een link naar de winkelwagenpagina;
  • Zoekfunctie voor producten: een link naar een pagina met zoekvak en filters;
  • Mijn Account: een link naar de profielpagina van de klant in de winkel;
  • Winkel: een link naar de hoofdpagina van de winkel.

Eén login voor site en winkel aanbieden aan klanten

De meeste websites bieden gebruikers de optie om een account aan te maken. Er zijn verschillende redenen om dit gebruiken: je krijgt een lijst met klanten, kunt bepaalde pagina's verbergen voor niet-geregistreerde gebruikers, enz.

In de YourWebshop-winkel kunnen klanten ook een account aanmaken en inloggen. In het winkelaccount kunnen de klanten hun bestelgeschiedenis zien en kortingen krijgen als ze behoren tot klantengroepen, naast andere opties.

Als jouw klanten zowel op de website als in de winkel kunnen inloggen, kan het verwarrend zijn dat er twee inlogpictogrammen zijn en ze twee keer moeten inloggen. In dat geval kun je instellen dat je klanten automatisch bij de winkel worden ingelogd als ze inloggen op je WordPress site. Hiervoor kun je de Single Sign-On-instelling (SSO) inschakelen.

1. Ga in het WordPress-dashboard naar YourWebshop→ Gevorderd;
  2. Vink Single Sign-On voor klanten aan;
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Producten opnemen in de sitemap van de website

Een sitemap helpt zoekmachines om je site beter te indexeren. Zoekbots zien hierop de volledige structuur van je site, waardoor het indexeren sneller gaat. Je kunt je sitemap zien door aan de URL van je site /wp-sitemap.xml toe te voegen: www.voorbeeld.com/wp-sitemap.xml.

FAQ

Kan ik aan één WordPress-website meerdere winkels toevoegen?

Je kunt twee of meer verschillende YourWebshop-winkels hebben op dezelfde WordPress-website. Je moet dan één winkel toevoegen met een plug-in en de extra winkels met een code.

1. Ga naar de YourWebshop-beheerder → Website;

2. Scrol naar beneden naar Uw winkel aan nog een website toevoegen en klik op Platform kiezen;

3. Scrol naar beneden naar Andere platforms en sitebouwers en klik erop.

4. Klik op de knop Code kopiëren naar klembord;

5. Ga naar het WordPress-dashboard → Pagina's en open de pagina waar je de winkel wilt weergeven;

6. Klik op in de linkerbovenhoek om een nieuw blok toe te voegen, scrol naar beneden naar Aangepaste HTML en klik erop;

7. Plak de gekopieerde code in het veld;

8. Klik op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.

Kan ik de toegang tot het YourWebshop-beheerderspaneel beperken voor bepaalde gebruikers?

Je kunt de toegang tot de beheerderszone van YourWebshop in WordPress beperken met de plug-in User Role Editor. Dat doe je  als volgt:

1. Installeer de plug-in User Role Editor op je WordPress beheeormgeving;

2. Ga naar het menu Gebruikers;

3. Zoek de gebruiker die je wilt blokkeren in de YourWebshop-beheerder;

4. Klik op link Functies:

5. Gebruik het veld Snel filteren en zoek opties_beheren;

6. Schakel dit uit en klik op Bijwerken;

7. Deze persoon heeft nu geen toegang tot de back-end van je YourWebshop-winkel meer.

Volgens mijn snelheidstesthulpprogramma laden winkelpagina's snel, maar de rest van mijn WordPress-site zou sneller kunnen. Hoe kan ik de siteprestaties verbeteren?

Om de paginasnelheid van je WordPress site te optimaliseren, kun je gebruik maken van caching- en prestatieplug-ins zoals Autoptimize of WP Rocket.