Application Pool aanmaken

Om te zorgen dat de website veilig kan draaien, is het van belang deze in een eigen application pool te

plaatsen. Hierdoor kan een website geen gegevens van een andere website op de server aanpassen.

Hieronder vindt u de stappen om per website een application pool te maken. Hiervoor start u IIS7 op,

via "start -> "administrative tools -> "Internet Information Server Manager.

In IIS7 klikt u op de "+ voor de computernaam ("ARGEWEB-2DCT6O1 in ons voorbeeld). U klikt hierna met de rechter muisknop op "Application pools en kiest voor "Add application pool.

U geeft de appliction pool een naam, kiest het type framework en de managed pipeline mode. Wanneer

u op "OK klikt, zal de application pool starten.

In deze stap gaan we de application pool voorzien van een eigen identiteit. U klikt op "Application Pools,

"waarna een lijst met application pools verschijnt. U klikt met de rechter muisknop op de zojuist

aangemaakte application pool en kiest voor "advanced settings.

In het dialoogvenster dat verschijnt, kiest u achter "identity voor de "browse knop.

In het nieuwe venster kiest u voor "Custom account en klikt op "Set.

Er verschijnt weer een nieuw venster, waarin u de gebruikersnaam en wachtwoord (2x) voor de nieuwe application pool kunt instellen.

U klikt daarna een aantal maal op "OK, tot u weer terug bent in IIS7. Hier ziet u dat uw application pool de door ingevulde identiteit heeft gekregen.