Veelgestelde vragen over Gratis SSL bij Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'Mijn Yourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het stappenplan voor Mijn Yourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

Deze pagina beantwoord de meest voorkomende vragen over Gratis SSL via Let's Encrypt.

Inhoudsopgave

Is Gratis SSL geschikt voor mijn website?

Heb je een particuliere website en verwerk je geen persoonsgegevens op je website? Dan is Gratis SSL een prima keuze voor jouw website. Ook met gratis SSL voldoe je aan de AVG.

Heb je een zakelijke website/webshop of verwerk je persoonsgegevens op je website? Bekijk dan onze andere SSL-certificaten. Een gratis SSL-certificaat afsluiten gaat makkelijk, ook voor kwaadwilligen. Daarbij is het bij gratis SSL moeilijk te zeggen wie de gegevens zien (je weet niet door wie de gegevens versleuteld verstuurd worden).

Sitebezoekers geven de voorkeur aan een veiligheid en betrouwbaarheid, daarom bieden wij de SSL-certificaten van Sectigo aan. Zij zijn de wereldwijde marktleider voor SSL-certificaten en worden door alle bekende browsers aangemerkt als betrouwbaar.

Wanneer krijg ik Gratis SSL?

Je kunt Gratis SSL activeren bij iedere domeinnaam bij Yourhosting die is gekoppeld aan je hostingpakket. Gratis SSL activeer je in de Hostingmanager.

Hoe activeer ik gratis SSL?

Je activeert Gratis SSL in de Hostingmanager. Je leest hier hoe dat gaat.

Kan ik mijn Gratis SSL-certificaat instellen voor meerdere domeinnamen?

Je hebt bij iedere domeinnaam die bij Yourhosting is geregistreerd en is gekoppeld aan je hostingpakket, de mogelijkheid om Gratis SSL te activeren.

Kan ik Gratis SSL instellen voor sub domeinnamen?

Gratis SSL is niet te gebruiken voor sub domeinnamen. Als je een SSL-certificaat wilt gebruiken op subdomeinnamen heb je een Wildcard SSL-certificaat nodig. Dit is een specifiek SSL-certificaat die ook op subdomeinnamen van je oorspronkelijke domeinnaam is te gebruiken.

Hoe deactiveer ik Gratis SSL?

Je deactiveert Gratis SSL in de Hostingmanager. Log in op Mijn Account. Ga naar ‘Mijn producten’ en klik achter je hostingpakket op ‘Hostingmanager’. Ga vervolgens naar ‘Websites & domeinen’ en klik bij de domeinnaam waar je SSL op wilt deactiveren op ‘Let’s Encrypt’.

Ik heb nu een betaald SSL-certificaat, heb ik recht op Gratis SSL?

Wanneer je bij Yourhosting een domeinnaam hebt waar een hostingpakket aan is gekoppeld, heb je recht op Gratis SSL.

Kan ik mijn Gratis SSL-certificaat overzetten naar een andere domeinnaam?

Op iedere domeinnaam van Yourhosting in je hostingpakket kun je Gratis SSL activeren. Het overzetten van een SSL-certificaat is dan ook niet nodig. Je kunt Gratis SSL in- en uitschakelen per domeinnaam.

Wordt Gratis SSL automatisch verlengd?

De verlenging van je gratis SSL-certificaat voeren wij voor je door zolang we geen opzegging ontvangen. Gratis SSL is gratis, dus hiervan ontvang je geen factuur.

Hoe installeer ik Gratis SSL?

Wij verzorgen de installatie van het SSL-certificaat op onze server. Na installatie is het belangrijk dat je je website nog wel configureert zodat het SSL-certificaat de verbinding tussen de server en de computer beveiligt.

Hoe configureer ik mijn website voor SSL?

Om je website goed aan te roepen via https is het belangrijk dat je de https-verbinding configureert in je website. Zorg daarbij dat alle onderdelen van je website via https worden aangeroepen. Hoe je dit doet verschilt per software, voor sommige programma’s zoals WordPress zijn hier plug-ins voor, zoals 'Really Simple SSL'. De configuratie van het SSL-certificaat kun je ook uit handen geven aan onze Webmasterservice. Zij helpen je graag met je website.

Wanneer wordt mijn Gratis SSL-certificaat uitgeleverd?

Wij leveren Gratis SSL volledig automatisch uit. Het kan echter tot 48 uur duren voordat je certificaat wordt uitgeleverd. Hiervan ontvang je een bevestiging per e-mail.

Let op: In sommige gevallen kan het voorkomen dat de aanvraag van een gratis SSL-certificaat wordt afgewezen door onze leverancier. Indien dit het geval is, zullen we je hierover informeren per e-mail.

Kan ik mijn gratis certificaat overzetten naar een hostingpakket bij een andere partij?

Je kunt je gratis SSL-certificaat niet overzetten naar een andere hostingprovider. Gratis SSL is gekoppeld aan je hostingpakket bij Yourhosting en kan dus niet worden overgezet.

Kan ik mijn certificaat overzetten naar een andere klant of een ander hostingpakket?

Op het moment dat je je website, inclusief hostingpakket, overzet via onze Webmasterservice, dan is het mogelijk om Gratis SSL intern te verhuizen. Wanneer je enkel de domeinnaam overdraagt, is het niet mogelijk om Gratis SSL intern te verhuizen. Het is dan nodig dat je Gratis SSL opnieuw activeert op het nieuwe pakket.