Gratis SSL inschakelen bij Yourhosting

Yourhosting heeft gratis SSL. Je kunt deze activeren voor je domeinnaam. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave

Heb ik gratis SSL?

Heb je een hostingpakket bij Yourhosting? Dan heb je beschikking over gratis SSL. Je kunt je website bij ons hosten en een SSL certificaat activeren voor de domeinnaam die gekoppeld is aan dat pakket. Je hebt geen gratis SSL als je bij ons alleen een E-mail pakket of DNS/Redirect afneemt.

Wat is gratis SSL?

Je domeinnaam kan beveiligd worden met een certificaat. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van de website gecodeerd verstuurd worden. Vrijwel alle internetbrowsers en zoekmachines controleren hierop en blokkeren websites die geen SSL hebben. Bij Yourhosting kun je gebruik maken van Let's Encrypt, een leverancier van SSL certificaten. Meer weten? Kijk hier

Waar activeer ik dit?

Om gratis SSL te activeren doorloop je de volgende stappen.

• Ga naar Plesk en kies voor 'Websites & domeinen', zoek de betreffende domeinnaam er bij en klik vervolgens op 'SSL/TLS Certificates'.

OXGUa9Lp1XGq-zby1C8jVIS1SJbvDemvsw

• Klik in het volgende scherm op Install (1), controleer je mailares (2) en zorg dat de vakjes staan aangevinkt zoals in het screenshot (3). Vervolgens klik je op Get it Free (4).

G_-kfWj7r4wuynjsDUFsQSZjWugYpmVqZA

Gefeliciteerd! Je SSL certificaat is nu geactiveerd.

Waarom gratis SSL en niet een betaalde versie?

Gratis SSL kun je direct installeren en zorgt dat je site overal bereikbaar is. Zonder SSL wordt je site meestal geblokkeerd. Een SSL certificaat zorgt ook dat je beter vindbaar bent en dat bezoekers kunnen zien dat je site veilig is. Verzend jouw site gevoelige informatie? Dit kunnen betaalgegevens zijn of privacy gevoelige informatie die bezoekers invullen op een formulier. Dan kan het zijn dat je een betaalde versie nodig hebt. Lees daar hier meer over.