Handleiding WordPress installeren bij Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'Mijn Yourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het stappenplan voor Mijn Yourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

WordPress is een gebruiksvriendelijk open source CMS waarmee je je eigen website of blog maakt. Het systeem werkt met een database. Om verbinding te maken met je database heb je verschillende gegevens nodig.

Let op: Voordat je WordPress installeert is het belangrijk om een SSL-certificaat geïnstalleerd te hebben. Installeer een SSL-certificaat in de Hostingmanager. Bekijk alle SSL-certificaten hier en bestel een SSL-certificaat voordat je begint met het installeren van WordPress.

Inhoudsopgave

Stap 1: inloggen

Log in op Mijn Account met je klantnummer of gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Ga naar de Hostingmanager

Klik links in het menu op ‘Hostingmanager’.

Ic1w3fo7uSFPkYr6JA431ewJd5Ogbmoo1A

Stap 3: Domeinnaam kiezen

Mocht je meerdere domeinnamen hebben, klik dan achter de betreffende domeinnaam op ‘Hostingmanager’.

oNpfkX4xPcshaSQ_kjscglRVeaxjmKPJOw

Stap 4: Ga naar WordPress

Klik binnen de Hostingmanager op de knop ‘WordPress’.

9IDkT3avmR3fhpKowwLjn4GCKVBfWtzTsQ

Stap 5: installeer WordPress

Klik op de knop ‘Installeer’.

veKFmg9TOOHh6s0dtRdz4weaoFAM4Jcf_A

Stap 6: Gegevens installatie

Vul de gegevens in en rond de installatie af.

ll7hN461kbjAF0B5Pa9PM1qogu4eX8G7Sw

Stap 7: Extra plugins installeren

Na deze snelle installatie krijg je de vraag om extra plugins te installeren. Kies je voor de optie ‘Plugins installeren’, dan word je doorverwezen naar de plugin-pagina in de Hostingmanager. Wil je liever eerst de installatie afronden, klik dan gerust op ‘Nee, bedankt’. Het installeren van plugins is achteraf altijd nog mogelijk.

e1KsRqDnqCm4GdUBPLdCoPP8i8XafQQt2g

Stap 8: WordPress-installatie voltooid

De installatie van WordPress is nu voltooid. Je bent klaar om jouw WordPress-website te maken en te beheren! Het beheren van WordPress kun je vanuit de Hostingmanager en vanuit WordPress zelf doen. Vanuit de Hostingmanager is het mogelijk om updates te installeren en om plugins en thema’s te beheren.

Pbp4bsx86ieIYFm_tDOIGXRzFHeGxAvWzA

Stap 9: WordPress-instellingen

Vanuit de Hostingmanager heb je de mogelijkheid om de instellingen van het administrator-account voor WordPress aan te passen. Klik hiervoor in het overzicht op 'Instellingen'. Je past hier het e-mailadres aan, of stelt een nieuw wachtwoord voor je administrator-account in. Gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord.

p77gBgn2KvG47KC2T9Q97wO6F8Bqo57LQw

Stap 10: WordPress Login

Wil je teksten aan je WordPress-website toevoegen, log dan in als administrator met de gegevens die je in de stap hiervoor hebt bepaald. Dit doe je ook vanuit de Hostingmanager. Klik op de knop ‘Aanmelden’ naast ‘Beheerder’ om als administrator in te loggen op je WordPress-website.

Je kunt de teksten ook in WordPress zelf aanpassen.

W77XSX2sXzpGtcrgzU-M8WshESDBl9XsiA

Instructievideo: Uitleg over het beheer van WP installaties

Wordpress whitepaper

In onze WordPress whitepaper leggen we je precies uit hoe jij een website maakt met WordPress. Simpel en eenvoudig, zodat jij direct aan de slag kunt met je eigen WordPress-website. Vul het formulier in en we sturen je per mail het whitepaper.