Een factuur betalen bij Alphamega

Als je klant bij ons bent krijg je voor de kosten van je producten een factuur toegestuurd. Je kunt deze factuur voldoen via je klantomgeving. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Inhoudsopgave

Nieuwe factuur ontvangen

Je ontvangt een factuur via e-mail. Betalen kan via de link in de mail maar je kunt het ook handmatig overmaken. Daarnaast kun je via je klantomgeving je facturen inzien en daar online betalen.

Betalen via Mijn Yourhosting

Wanneer je inlogt op Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) zie je direct of er facturen open staan. Je kunt op het factuurnummer klikken om de factuur te openen. Je kunt ook naar je facturen gaan via het icoontje in de balk bovenin of via de rode Facturen knop.

Wanneer je de factuur geopend hebt, zie je dat deze de status Onbetaald heeft. Rechts van de factuur zie je de beschikbare betaalmethodes.

Betaalwijze

• Automatische incasso
  • iDeal
  • Creditcard
  • Bankcontact

Wanneer de betaling verwerkt is, ontvang je van ons de factuur met status Betaald. Deze staat ook altijd in je klantomgeving. Deze kun je downloaden en/of printen voor je administratie. Er staat ook op vermeld op welke datum de betaling heeft plaatsgevonden.

Gebruiker aanmaken

Als je niet zelf de factuur betaalt, maar bijvoorbeeld je boekhouder of de penningmeester; dan kun je in Mijn Yourhosting), een nieuwe gebruiker aanmaken. Die gebruiker krijgt dan een eigen login (e-mail en wachtwoord combinatie) voor de klantomgeving. Je kunt die gebruiker beperkte rechten geven zodat ze bijvoorbeeld alleen de facturen kunnen inzien.

Verrekening met creditnota

Als je een product opzegt of downgrade dan maken we een creditnota aan. Toekomstige facturen worden dan automatisch verrekend met eventuele openstaande creditnota's. Als een factuur deels met credits verrekend wordt maar er nog een bedrag overblijft staat dit altijd vermeld op de factuur.