SSL certificaat melding bij Alphamega

Je kunt in een mailprogramma een melding ontvangen over de geldigheid van je SSL certificaat. In dit artikel bespreken we waar deze melding over gaat en wat je hieraan kunt doen.

Inhoudsopgave

Inleiding

De melding kan verschillen per mailprogramma. Meestal ziet deze er zo uit:

• "Serveridentiteit niet gecontroleerd"
  • "Op de server waarmee u verbonden bent wordt een beveiligingscertificaat gebruikt dat niet kan worden gecontroleerd"

De melding die je krijgt komt omdat we het huidige SSL certificaat op onze servers ieder jaar moeten vervangen. Het SSL certificaat staat op onze naam (alphamega.nl). Dit komt niet overeen met jouw eigen domeinnaam. Je mag deze melding wegklikken; je mail verloopt ondanks de melding gewoon via een veilige verbinding.

Voorbeeld melding op een iPhone

Oplossing

De melding kan soms vaak terugkomen dus het is prettig om dit permanent op te lossen. Dit kan op twee manieren.

1. Klik in de melding die je krijgt op Details of Certificaat weergeven (Details). Je kunt dan het certificaat te vertrouwen of als uitzondering toe te staan.
  2. Als je een eigen SSL of Let's Encrypt SSL certificaat hebt kun je deze koppelen aan de mailserver en de inkomende server aanpassen naar enkel de domeinnaam.

Je kunt de servernaam vervangen door het serveradres waar je domeinnaam op staat. Dit kun je zien in Mijn Yourhosting. Ga naar het betreffende pakket en klik op Technical Control Panel. Achter Server staat de link naar het Plesk scherm met daarin de naam van de server.