Hoe kan ik een e-mailalias instellen bij Alphamega

Hier leggen we je uit hoe je een e-mailalias instellen in Plesk (Technical Controlpanel)

Een e-mailalias is een alternatieve naam voor dezelfde mailbox. Een soort schaduw-adres. Wanneer je een e-mailalias instelt, kun je via één mailbox twee e-mailadressen gebruiken. Het e-mailtje dat verstuurd wordt naar de e-mailalias, komt zo binnen in die ene mailbox.

Voorbeeld: Je hebt een mailbox 'info@'. Je e-mailadres ziet er zo uit: info@jouwdomeinnaam.com.

Wanneer je nu een e-mailalias 'mail@' maakt via de mailbox 'info' ziet je alternatieve e-mailadres er zo uit mail@jouwdomeinnaam.com.

Als je het zo instelt, komen zowel alle e-mails die aan mail@ gestuurd worden als ook alle e-mails die aan info@ gestuurd worden, allemaal terecht in je mailbox van info@jouwdomeinnaam.com. Op deze manier kun je meerdere e-mailadressen in dezelfde mailbox laten uitkomen.

Handleiding

1. Log in op Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, TopSite, Emailpakket, Classic)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam
  4. In het extra menu wat je erbij krijgt klik je op Plesk (Technical Controlpanel) en dan op de button 'Klik hier om naar Plesk (Technical Controlpanel) te gaan.
  5. Klik nu links in het menu op Mail
  6. Klik op het bewuste e-mailadres
  7. Klik op het tabblad 'Emailaliassen"
  8. Geef de naam in (wat voor het @-teken moet komen te staan) voor de e-mailalias
  9. Klik onderin op OK

Een e-mail alias lijkt veel op een e-maildoorverwijzing, maar een alias is alleen een alternatieve naam voor dezelfde mailbox.

Wil je meer geavanceerde mail instellingen doen? Dat kun je ook in Plesk (Technical Controlpane) doen.