Website beveiligen met een SSL-certificaat (Let's Encrypt) - VIP internet

Standaard beschikken onze Cloud Hosting-pakketten over een inbegrepen SSL-certificaat middels Let’s Encrypt. In deze handleiding gaan we een dergelijk certificaat toevoegen aan je hostingomgeving.

Inhoudsopgave

Stap 1: Log in op het klanten.vip.nl portaal

• Navigeer naar je online klantomgeving .
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.

qNPeUJs4s-hXD6UkyC0FtsPKyABy5k5H9g

Stap 2: Navigeer naar het hostingaccount

• Klik in het rechter kader op “Hostingaccounts”.

Lg0mSbPd92sJSqPWGOiR9eKanfxIKN9s1A

• Selecteer in het linker menu het juiste hostingaccount.

dRAM2CvErunP4iBiqH-dsurP-feqiZIKoA

• In het voorbeeld kiezen wij voor het tweede pakket aangezien het eerste pakket een e-mailpakket betreft, dit is te herkennen aan het e-mailadres als pakketnaam.

Stap 3: Log in op het controle paneel

• Log in op het controle paneel door op de knop: “Inloggen controle paneel” te klikken.

GsZwRSBede2PlGCvWweT8CXLIfkqJo_5jQ

•  Je wordt nu doorgestuurd naar het Plesk controle paneel waar jij jouw hostingdienst eenvoudig kunt beheren.

l0BW6IDF9Kx68Le-s5cQy1CYdvns4gkWUA

Stap 4: Selecteer het hostingpakket en installeer het SSL-certificaat

•  Selecteer het hostingpakket, in het voorbeeld viphandleidingen.nl en klik op “SSL/TLS-certificaten”.
  •  Klik in het volgende scherm op “Gratis ophalen”.

aMQpn_Gr_YjMXjNrHbDQtX6RioAzJH72rA

• Maak vervolgens een selectie van de componenten van het hostingpakket die je wenst te beveiligen. In het voorbeeld kies ik voor de website alsmede de e-mail en webmail. Nadat je de keuze hebt gemaakt klik dan op “Gratis ophalen”.

0VuAl7w0WDkhQ26LrCFh1XIT-nukFjKzxQ

• Nadat het certificaat succesvol is geïnstalleerd keer je terug naar het begin scherm en zie je groene vinkjes staan bij de componenten die zijn beveiligd.

PuBz-ruCpmWkC6lcCJ8Y4BmSWodLEtkPJw

• Vervolgens is het aan te raden om je verkeer door te sturen naar de beveiligde versie van de website. Dit doe je door het schuifje te verplaatsen bij het kopje “Doorschakelen van http naar https”.
  • Klik om deze doorschakeling te bevestigen op “Https doorschakelen inschakelen”.