Website beveiligen met SSL bij VIP internet

Onze hostingpakketten zijn inclusief SSL van Let’s Encrypt. In deze handleiding bespreken we hoe je certificaat toevoegt aan je hostingomgeving.

Inhoudsopgave

Stap 1: Log in op het klantportaal

• Navigeer naar je online klantomgeving;
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2: Navigeer naar het hostingaccount

• Klik in het rechter kader op Hostingaccounts;

Lg0mSbPd92sJSqPWGOiR9eKanfxIKN9s1A

• Selecteer links het juiste hostingaccount.

dRAM2CvErunP4iBiqH-dsurP-feqiZIKoA

Stap 3: Log in op het controlepaneel

• Log in op het controle paneel;

GsZwRSBede2PlGCvWweT8CXLIfkqJo_5jQ

•  Je wordt nu doorgestuurd naar het Plesk controle paneel.

l0BW6IDF9Kx68Le-s5cQy1CYdvns4gkWUA

Stap 4: Selecteer het hostingpakket en installeer het SSL-certificaat

•  Selecteer het hostingpakket en klik op SSL/TLS-certificaten;
  •  Klik in het volgende scherm op Gratis ophalen;

aMQpn_Gr_YjMXjNrHbDQtX6RioAzJH72rA

• Maak een selectie van de componenten van het hostingpakket om te beveiligen en klik op Gratis ophalen;

0VuAl7w0WDkhQ26LrCFh1XIT-nukFjKzxQ

• Nadat het certificaat is geïnstalleerd keer je terug naar het begin scherm. Nu zie je groene vinkjes staan bij de componenten die zijn beveiligd;

PuBz-ruCpmWkC6lcCJ8Y4BmSWodLEtkPJw

• Je kunt verkeer doorsturen naar de beveiligde versie van de website. Zet het schuifje aan bij het kopje Doorschakelen van http naar https;
  • Klik om deze doorschakeling te bevestigen op Https doorschakelen inschakelen.