Wanneer wordt mijn domeinnaam geregistreerd/verhuisd? - Alphamega

Hier leggen we je uit wanneer je domeinnaam wordt geregistreerd of wanneer de verhuizing in gang gezet wordt.

Inhoudsopgave


Nieuwe domeinnaam

Wanneer je een nieuwe domeinnaam bij ons registreert, wordt deze direct na het afronden van je bestelling en betaling door ons voor je vastgelegd. 24/7.)


Bestaande domeinnaam verhuizen naar Alphamega

Wanneer je een domeinnaam naar ons verhuist, kun je als je de autorisatiecode of het token al hebt ontvangen van je vorige provider, deze bij het plaatsen van je bestelling ingeven. De verhuizing wordt dan direct in gang gezet. 

Heb je de autorisatiecode of het token nog niet? Dan kun je bij het bestellen die stap overslaan door in dat veld 'later' te typen. Vraag na je bestelling de autorisatiecode op bij je vorige provider om het later alsnog in te geven in Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard of via e-mail aan ons door te geven op support@yourhosting.nl.

Dan zetten we de verhuizing in gang voor je. 

De doorlooptijd van een verhuizing hangt een beetje af van de extensie. Een .nl domeinnaam is vrijwel onmiddellijk verhuisd, bij overige extensies zal het meestal 3-5 werkdagen zijn. Sommige domeinnamen hebben een afkoelperiode van 60 dagen. Die gaat in zodra een domeinnaam voor het eerst geregistreerd is. In die periode kan de domeinnaam niet verhuisd of overgedragen worden.


Bestaande domeinnaam verhuizen naar een andere provider

Wanneer je een domeinnaam die al bij ons staat wilt verhuizen naar een andere provider, dan moet je bij ons de autorisatiecode opvragen door een mail te sturen naar support@yourhosting.nl. Deze autorisatiecode moet je doorgeven aan de nieuwe provider.

Vergeet niet om daarna in Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard voor het pakket wat er aan hangt (parking, e-mail, hosting, etc) de opzegging uit te voeren. Anders loopt die gewoon door en blijf je daar facturen van krijgen. 

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.