Een extra IP-adres toekennen aan een Windows VPS bij Argeweb

Na de aanschaf van een extra IP-adres voor uw Windows VPS, dient het IP-adres aan de VPS te worden toegekend. Dit artikel legt uit hoe u dit zelf kunt doen.

Wanneer u een extra IP-adres voor uw VPS heeft aangeschaft, dient u het IP-adres nog aan de VPS toe te kennen. Dit kunt u doen door het volgen van onderstaande stappen.

1. U logt middels RDP in op uw VPS en gaat naar het control panel van de VPS:
  2. Vervolgens klikt u op "Network and Internet":
  3. In deze weergave klikt u op "Network and Sharing Center":
  4. Klik nu op "ethernet":
  5. Klik links onderaan de pop-up op "properties":
  6. Selecteer in de lijst "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" en klik vervolgens rechts op "Properties":
  7. Klik onderaan in de pop-up op "advanced":
  8. In het bovenste vak (IP addresses) vindt u het reeds aan de VPS toegekende IP-adres. Klik daarom onder dit vak op "add":
  9. In de pop-up kunt u het verkregen IP-adres invoeren en vervolgens klikken op "add":
  10. Sluit het voorgaande scherm door onderaan te klikken op "OK":
  11. Sluit ten slotte ook het laatste openstaande scherm door te klikken op "OK":
  12. Het nieuw verkregen IP-adres is nu aan uw VPS toegevoegd.