Hoe zet ik mijn website bij Argeweb tijdelijk offline

In dit artikel kunt u lezen hoe u uw website offline kunt zetten middels FTP

Het kan voorkomen dat uw website (tijdelijk) uit de lucht moet, omdat de content welke hierop staat niet meer relevant is of uw bedrijf bijvoorbeeld beëindigd is. U kunt dit realiseren, door de map waarin de website aanwezig is, te hernoemen of verwijderen.

Website offline via FTP

U kunt uw website offline halen door verbinding te maken via FTP. Dit kunt u doen door een FTP programma, zoals bijvoorbeeld FileZilla, te downloaden van internet. Dit is een gratis programma en deze kunt u hier downloaden.

Zodra u FileZilla heeft gedownload en geïnstalleerd heeft op uw computer kunt u inloggen met de volgende gegevens:

• Host: ftp.uwdomeinnaam.extensie (bijvoorbeeld ftp.argewebdemo.nl)
  • Gebruikersnaam: Uw FTP-gebruikersnaam
  • Wachtwoord: Uw FTP-wachtwoord (Dit is een wachtwoord met een %-teken)

Zodra u bent ingelogd ziet u de volgende mappen op uw pakket staan:

- cgi-bin- etc- logs- public_html- tmp

Uw gehele website staat in de map 'public_html' en deze map kunt u hernoemen, naar bijvoorbeeld 'public_html.old'. Uw website zal dan niet meer zichtbaar zijn.