Instellen Filezilla bij Argeweb

In dit artikel vind je een handleiding voor het instellen van FileZilla. FileZilla installeren is niet moeilijk. Maar het is wel belangrijk om dit zorgvuldig te doen. We helpen graag om dit in goede banen te leiden.

Inhoudsopgave

Inleiding

Als je klant wordt bij Argeweb krijg je een mail met alle benodigde informatie. Hier horen ook de FTP gegevens bij. Dit is een gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je deze niet meer? Pak dan dit artikel er even bij. Je hebt een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om onderstaande instructie door te lopen.

Stap 1: Sitebeheer

Open het programma FileZilla en klik op Bestand en vervolgens Sitebeheer.

Afbeelding van het bestandsmenu in FileZilla. De optie Sitebeheer is geselecteerd.

Stap 2: New Site

In venster Sitebeheer klik je op New Site. Voer de volgende gegevens in:

• Host: FTP-host
  • Servertype: FTP
  • Logontype: Normal
  • Gebruiker: FTP-gebruikersnaam
  • Wachtwoord: Wachtwoord

Hierna klik je op Geavanceerd.

Venster uit FileZilla waar de inloggegevens ingevoerd kunnen worden.

Stap 3: Gegevens

In het nieuwe scherm voer je deze gegevens in:

• Standaard lokale map: de map op uw computer waar de website staat
  • Standaard externe map: /public_html

Stap 4: Verbinden

Ga naar het hoofdscherm (Algemeen). Klik op Verbinden. Je bent nu verbonden met je hostingpakket.

Actieve of passieve connectie

Problemen met de verbinding? Probeer om specifiek een "actieve" of "passieve" connectie op te zetten.

Inlogscherm van FileZilla waarin een overdrachtsmodus gekozen kan worden.