E-mail instellen in Windows Mail-app - Vevida

De Mail en Agenda-app is het gratis ingebouwde e-mailprogramma in Windows 10. In dit artikel laten we je zien hoe je jouw Vevida e-mail instelt in deze Mail-app. We gaan hierbij uit van de volgende voorwaarden: beveiligde IMAP- en SMTP-verbinding voor inkomende- en uitgaande e-mail.

Deze instellingen zijn getest met “Mail en Agenda app” op Windows 10. In andere versies kunnen afbeeldingen er anders uitzien. De instellingen blijven verder gelijk. We gebruiken de serverinstellingen zoals genoemd in het e-mailinstellingen

artikel. Wij raden je aan de autodiscovery-service te gebruiken. Hoe dat gaat zie je in de volgende vier afbeeldingen.

E-mail instellen via autodiscovery-service in Mail-app

We gaan ervan uit dat er nog geen accounts in Mail-app ingesteld zijn. Is dat wel het geval, klik dan op Accounts > Account toevoegen.

Als je de Mail-app start dan verschijnt het scherm Een account toevoegen. Kies hier voor Ander account (POP, IMAP):

Ander account keuze

Vul de gevraagde server- en  e-mailinstellingen in. Als je je wachtwoord niet weet, dan stel je deze gemakkelijk opnieuw in via Mijn Account. Klik daarna op Aanmelden.

Kies voor aanmelden

Even wachten; de instellingen worden opgezocht.

Instellingen aan het zoeken

Klaar, het account is ingesteld. Zodra je op Gereed klikt wordt het e-mailprogramma geopend.

Gereed klikken

Mail-app handmatig instellen

Ten behoeve van de informatie vullen we hieronder alle gegevens handmatig in. Het handmatig configureren van het e-mailaccount geeft je meer controle over de instellingen en dus de latere werking van het programma. Dit is voor gevorderde gebruikers soms handig.

Ook hier gebruiken we een beveiligde TLS-verbinding voor IMAP en SMTP.

Let op! Het gebruik van POP3 wordt afgeraden, gebruik altijd IMAP. Het gebruik van een niet-beveiligde verbinding is niet mogelijk. Gebruik IMAP met StartTLS.

In het Een account toevoegen scherm kies je voor Geavanceerde configuratie:

Geavanceerde configuratie

Kies daarna voor Internet-e-mail (POP- of IMAP-accounts waarmee je je e-mail kunt weergeven in een webbrowser):

Kies internet e-mail

In de volgende drie schermafbeeldingen (één venster) vul je de gevraagde server- en accountgegevens in:

Inloggegevens invullen

Let er vooral op dat je hier kiest voor IMAP4:

Server gegevens invullen

Zorg ervoor dat de vier vinkjes er staan en klik dan op Aanmelden:

Aanmelden klikken

De gegevens worden gevalideerd en het account aangemaakt:

Validatie gegevens

Klaar. Klik op Gereed om de Mail-app te starten.

Gereed scherm

F
Fokke is the author of this solution article.