Microsoft 365 licenties beheren in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het beheren van Microsoft 365 in Mijn Yourhosting. Heb je nu al een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Je beheert dan nu je producten en gegevens nog gewoon in je huidige omgeving, zoals je gewend bent. Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Bij Yourhosting neem je ook Microsoft 365 licenties af. Deze bestel je eenvoudig via Mijn Yourhosting. In dit artikel vertellen we meer over het bestellen en beheren van je Microsoft 365 licentie bij Yourhosting.

Inhoudsopgave

Microsoft licenties bestellen

Je kunt een Microsoft licentie bestellen vanuit je Mijn Yourhosting omgeving. Je kunt deze bestellen bij de aanschaf van een nieuwe domeinnaam; of als afzonderlijk bestelling. Je kunt ook licenties bijbestellen als je er al één of meerdere hebt.

Afzonderlijke bestelling (nieuw)

Ga in het menu links naar 'Microsoft 365' en kies in het nieuwe scherm voor 'Bestel Microsoft '365'. 

Je komt nu op de shop pagina waar je een licentie kunt uitkiezen en bestellen. Na je bestelling ontvang je een bevestiging en factuur per mail.

Bijbestellen

Heb je al licenties? Dan koop je gemakkelijk bij. Ga naar 'Microsoft 365' en klik je daarna op Bestel 'Microsoft 365'. NB: Gaat het om een licentie waarvan je er al hebt? Dan kun je sneller extra gebruikers toevoegen. Kijk daarvoor hier.

Samen met je nieuwe domeinnaam

Ga hiervoor in Mijn Yourhosting naar de optie Bestellen; bovenaan in het menu links.

Vervolgens kun je tijdens de bestelling kiezen om het gewenste aantal Microsoft 365 licenties toe te voegen.

2Kx5vKw2iX9aaEa-ntzLECvobIX1x7Owgw

Licenties toevoegen of verwijderen

Heb je al een Microsoft 365 tenant bij ons? Je wilt dan misschien voor een nieuwe collega extra licenties toevoegen. Of een licentie verwijderen als er iemand weg gaat. Dat kan. Ga naar 'Microsoft 365' in het menu links en klik op het tandwiel-icoontje achter de betreffende licentie.

In het nieuwe scherm kun je eenvoudig licenties toevoegen. In de terminologie van Microsoft heten ze 'seats'.

Je ziet hoeveel licenties van dit type je hebt en je kunt er meer toevoegen of juist opzeggen. Zoals je ziet staan kun je de licentie in z'n geheel opzeggen door alle 'seats' te verwijderen.

Gebruikers aanmaken en licenties toewijzen

Het beheren van gebruikers en mailadressen in Microsoft 365 en het toewijzen van licenties doe je uitsluitend via de beheeromgeving van Microsoft zelf. Je logt hiervoor in op http://portal.office.com.. Vanuit Mijn Yourhosting kun je hier klikken voor een directe link.


D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.