Back-up van een database bij Argeweb importeren

Als je een backup van je database hebt gemaakt kun je deze importeren. Je vervangt dan de database die live staat met de database die je als backup hebt opgeslagen. In deze handleiding leggen we je uit hoe dat gaat,

Inhoudsopgave

Stap 1: Log in

• Log in op phpmyadmin.argewebhosting.nl met je FTP gebruikersnaam en wachtwoord;
  • Op Mijn Argeweb kun je het servernummer vinden.

Stap 2: Backup selecteren

• Kies links de database waarvan je de backup wilt herstellen;
  • Kies de juiste database en klik op Importeren;

• Klik op Bestand kiezen bij Locatie van het tekstbestand en selecteert de back-up;
  • Klik op Start en de import begint.

Stap 3: Foutmelding

• Het kan voorkomen dat je een foutmelding ontvangt: Database importeren error;
  • Dit kan voorkomen als het .SQL-bestand een database probeert aan te maken;
  • Los dit op door de regels te verwijderen die de actie uitvoeren.
  1. Open het SQL-bestand met WordPad
  2. Zoek de regels met CREATE DATABASE en USE ronder elkaar;
  3. Verwijder de regels en sla het bestand op.

Nadat het bestand is opgeslagen kun je de database opnieuw importeren.