Joomla database wachtwoord aanpassen bij Argeweb

Als je het FTP wachtwoord van je hostingpakket reset wordt ook het wachtwoord van de database aangepast. Je CMS systeem kan dan geen verbinding meer maken met de database. Het is daarom noodzakelijk dat je het nieuwe wachtwoord ook aanpast in het CMS systeem. We leggen je uit hoe dat gaat.

Inhoudsopgave

Configuratie bestand

Als je gebruik maakt van Joomla staan de gegevens in het bestand configuration.php Met een FTP programma zoals FileZilla kun je dit bestand benaderen. Klik hier voor onze handleiding voor het instellen van FileZilla.

Wachtwoord

In het configuratie bestand vervang je het oude wachtwoord door het nieuwe. Het wachtwoord is altijd te herkennen aan het %-teken. Als je het wachtwoord hebt aangepast kun je de de wijziging opslaan. Hierna werkt de website weer naar behoren.