Gebruik ik Mailcluster of Plesk e-mail bij VIP internet

Binnen VIP Internet maken wij gebruik van twee verschillende e-mailplatformen, namelijk: Mailcluster en Plesk. De instellingen verschillen vandaar dat het belangrijk is dat je goed weet welk platform van toepassing is op jouw dienst.

Inhoudsopgave

Mailcluster

• Klik in het rechter kader op “Hostingaccounts”.

N2FxG-AMHcCqL46j6-g1veyDO_762WaNOg

• In het linker menu zie je nu een overzicht van jouw Hostingaccounts.

9iYHhajhUxTr8EPh_XVs1MF2cnktMewIXA

• Een Mailcluster E-mailaccount is te herkennen aan een apart Hostingaccount met als naam het e-mailadres.

PwdtyC_WSHDtswsomoaJlofWJ16l3MXwEg

• In het voorbeeld wordt dan ook gebruik gemaakt van het Mailclusterplatform. Indien dit het geval is dien je enkel Mailcluster-handleidingen te volgen aangezien Plesk e-mailhandleidingen niet van toepassing zijn.

Plesk

• Ontbreekt dit aparte hostingaccount dan wordt de e-mail beheerd in de Plesk-omgeving.

https://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/11070818996/original/HcDgF1iTklMkfSftRjqAz8nFy-oBARLvtg.png?1617008645

• Klik vervolgens op het Hostingaccount en op de knop "Inloggen controle paneel" om doorgestuurd te worden naar de Plesk-omgeving waar je onder andere het e-mailaccount kunt beheren.

https://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/11070818488/original/Uz3q9k0blq6-pQtwIkJ66pync0uGZkDQAA.png?1617007751