Plesk: e-mail instellen in Mac Mail - VIP internet

Als je een mailadres van VIP hebt kun je deze toevoegen in Mail voor je Mac. In deze hanleiding leggen we uit hoe dat gaat.

Inhoudsopgave

Inleiding

Om een postvak toe te voegen maak je deze aan in je Plesk omgeving. Als je het wilt toevoegen heb je het mailadres en het bijbehorende wachtwoord nodig. Daarnaast moet je ook de mailservers weten. Je kunt hiervoor altijd gebruik maken van de Yourhosting mailservers: mail.yourhosting.nl

Stappenplan

Stap 1: om de e-mailinstellingen op te vragen, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

Websites en domains

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op Mail Accounts. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

Mail accounts

Stap 3: klik in het bovenstaande menu op Mail Settings:

Mail settings

Stap 4: Allereerst is van belang dat e-mail op het domein is geactiveerd, dit kun je controleren aan het vinkje bij Activate mail service on this domain. Als de e-mail geactiveerd is dan zet je Enable mail autodiscover aan, dit staat onderaan de pagina:

Mail activeren

Stap 5: Zodra je deze instellingen hebt gecontroleerd en aangezet, klik dan op OK:

Stap 6: Nadat je de instellingen hebt opgeslagen keer je automatisch terug in het e-mail overzicht. Klik hier achter het e-mailadres op de i om een overzicht van de e-mailinstellingen op te vragen:

Klik op informatie icoon

Er opent nu een nieuw venster waar je de keuze kunt maken voor welk platform je de e-mailinstellingen wenst op te vragen. Kies hier voor iOS Mail on iPhone or iPad:

Kies voor iOS Mail

Stap 7: Kopieer de link van het mobiele configuratiebestand, welke onderaan de QR-code wordt weergegeven, en plak deze in een Browser tabblad:

Kopieer URL in adresbalk

Toevoegen

Er zal nu een configuratie bestand gedownload worden genaamd info.viphandleidingen.nl.mobileconfig:

Configuratiebestand icoon

Tevens opent Systeemvoorkeuren die Profielen toont. Hier zal de vraag worden gesteld of je het profiel ‘e-mailadres@domeinnaam.tld‘ wenst te installeren. In ons voorbeeld is dit info@viphandleidingen.nl. Klik op Ga door:

Systeemvoorkeuren

Vul in het volgende scherm het e-mailwachtwoord in en klik op Installeer

Installeer configuratiebestand

Nadat het wachtwoord succesvol is ingevoerd wordt het profiel geïnstalleerd. Zodra dit klaar is wordt het volgende venster getoond:

Overzicht succesvolle installatie

Gefeliciteerd, het e-mailadres is nu succesvol geïnstalleerd in Mac Mail! Indien je Mac Mail opent dan is het e-mailadres toegevoegd aan de postbussen.

Postbus overzicht