Plesk: e-mail instellen in Outlook - VIP internet

Microsoft Outlook is een van de meest gebruikte e-mailprogramma’s. De volgende handleiding helpt jou bij het instellen.

Let op: voor deze handleiding is het van belang dat je gebruik maakt van e-mail via de Plesk omgeving.

Stap 1: Open het programma Outlook, er zal nu een configuratie openen:

sEzZEtMaBUPt26jiKOoRyX7pydoj9pHOGQ

Stap 2: Vul het desbetreffende e-mailadres in en klik op Verbinding maken, in ons voorbeeld kiezen wij voor info@viphandleidingen.nl:

3bnJtK8liowSJtvYztTq5P9m_k4867Sk1A

Stap 3: Indien je niet direct een wachtwoord kunt invoeren, kies dan voor de Geavanceerde installatie middels IMAP:

8672t2hbp8kwdoxA-tS9a1b9ZTdDpwnE-g

Stap 4: Vul in het volgende scherm bij zowel de inkomende als de uitgaande server de domeinnaam.tld in. In ons voorbeeld is dit viphandleidingen.nl. De poort van de inkomende e-mailserver is 993 en die van de uitgaande e-mailserver is 465. Kies bij de Versleutelingsmethode voor beide server: SSL/TLS. Zodra je dit hebt ingevuld klik dan op Volgende:

lUkfNYY9ISCXmiNNnL0Pb0FL8IyMCinrRg

Stap 5: Vul in het volgende scherm het wachtwoord in en klik vervolgens op Verbinding maken. Er zal vervolgens een venster verschijnen waarin wordt aangegeven dat het Account is toegevoegd, klik hier op Gereed: