Website bij Yourhosting uploaden met FileZilla

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'Mijn Yourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het stappenplan voor Mijn Yourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

Wil je bestanden uploaden naar je hostingpakket? Dan gebruik je daar een FTP-programma voor. FileZilla is zo’n FTP-programma. Met FileZilla kun je een verbinding met je webruimte maken en bestanden uploaden of downloaden. In deze handleiding vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Vooraf: Wat is FileZilla en waar gebruik ik het voor?

FileZilla is een FTP programma. FTP staat voor File Transfer Protocol. Je gebruikt dit programma om een verbinding te maken met je hostingpakket en bestanden over te zetten.

Stap 1: Inloggen

Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord.

Stap 2: Mijn Gegevens

Klik op ‘Mijn gegevens’, links in het menu.

5NkaEZ4aH35eLHR3PpaZoAp2Kq8Lz6b_2g

Stap 3: Selecteer een domeinnaam

Heb je meerdere domeinnamen, selecteer dan onder Mijn technische gegevens de juiste domeinnaam.

zdZxe-UacuS5iKeGHq0ZEsDb_YuAwdDOHw

Stap 4: FTP-gegevens

Noteer je FTP-gegevens van deze domeinnaam, of houdt deze pagina bij de hand.

Weet je het FTP-wachtwoord niet, klik dan op Wijzig wachtwoord en volg stap 5. Weet je het FTP-wachtwoord wel, ga dan door naar stap 6.

m88YMCk7xh4e81RKJYlWJ80z5DvbrY0k7g

Stap 5: Stel een nieuw FTP-wachtwoord in

Voer het gewenste wachtwoord in bij Wachtwoord en Bevestig wachtwoord. Klik hierna op OK

RELKbSgDul7ZONCU0xvrCcqYIGkBY6Rhcw

Stap 6: Open Sitebeheer in FileZilla

Open vervolgens FileZilla en klik links bovenin op het icoon voor Sitebeheer. Deze staat onder Bestand.

9m4GBElvUNkMDNTb3h6hUzZ9rlZ4U9io6w

Stap 7: Maak een nieuwe site

Heb je Sitebeheer geopend, Klik dan op Nieuwe site

2dB-ItA8Jx48MXxNKM2arE8HqVJQ6Z9mAg

Stap 8: Vul je FTP-gegevens in

Vul in dit scherm de FTP-gegevens in die je eerder hebt opgeschreven en klik daarna op Verbinden

njhwjZ_qS_Io_mtrDwiUKrioNqvsEIu10w

Stap 9: Vul je FTP-wachtwoord in

Vul het FTP-wachtwoord in, kies voor Wachtwoord onthouden totdat FileZilla wordt afgesloten en klik op Ok

VXkX6gZMuXKnvWRp-luECiV_yHTmOz7l-Q

Stap 10: Accepteer het certificaat

Vink de optie Altijd het certificaat vertrouwen in toekomstige sessies aan en klik op Ok

6v0Xc-CODOqTXI4zdprxPOFpXp6XIajLFA

Stap 11: Klaar om te uploaden en downloaden

Je hebt nu een verbinding met je webruimte en bent klaar om bestanden te uploaden. Het rechter blok bevat alle web-bestanden. Het linker blok laat alle bestanden op je eigen computer zien.

E9T1puOdjlOx5DInr74ufJ8F4Eiiss1edw

Wil je bestanden van je computer naar je webruimte verplaatsen, dan sleep je de bestanden van het linker blok naar het rechter blok.

7Gw_DMA7OGafa2FYzW7qmWhQQZ8vDWZ2pA

Wil je bestanden van je webruimte naar je computer verplaatsen, dan sleep je de bestanden van het rechter blok naar het linker blok.

5N3bedLyeNsCiAS4COVDTCW9K3ag2w1PLg

FileZilla is op geen enkele manier verbonden met Yourhosting, daarom levert Yourhosting buiten deze handleiding geen support op het gebruik van FileZilla.